PLafond opnieuw stucen of gipsplaten, met foto's

Younggod

  • #1
Beste mensen, graag roep ik jullie expertise in. Meestal is er wel een vergelijkbaar geval al op het forum bekend maar nu helaas niet.

In het huis dat ik 4 jaar geleden gekocht heb, had de vorige bewoner nogal een wansmaak. Daardoor heb ik dit huis voor een goede prijs kunnen kopen en de afgelopen jaren zijn we druk aan het opknappen.

Nu is dit een van mijn projectjes.De gang heeft een voorzetplafond bestaande uit mdf platen met ipatchelputz stucwerk. Maar daaronder zit volgens mij nog het originele plafond. Echter, daar is aardig in gehakt voor het plaatsen voor buizen of iets dergelijks. Zoals je op de foto kan zien. Ook zit er in het gips een soort traliewerk?

Wat ik mij afvroeg, stel ik ram het hele voorzetplafond eruit, kan ik dit door een stucer laten repareren? Of kan ik er gewoon een paar strakke gipsplaten tegen plaatsen? Ik heb niet de indruk dat er houten latten onder het originele plafond zitten, dus dat wordt dan wat lastig schroeven vermoed ik. Hoe zouden jullie dit aanpakken?





En als ik dan toch jullie aandacht heb :D . Wat zouden jullie doen met de pachtelputz? Dat spul zit echt in het hele huis. Eroverheen stucen, of lospeuteren van de originele laag? Ik heb de indruk dat dit vrij gemakkelijk los te maken is met een plamuurmes. Dan kan ik de oude muur wellicht egaliseren en behangen.

Bedankt voor de reactie alvast
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Onder het oude plafond zitten ook latten.
Meestal om de 30/40 cm.
Het gaas wat je ziet, is steengaas.
Dit werd op latten gespijkerd, en daarna werd het gestukt.

Het mooiste en snelste resultaat krijg je door even met een priem of zo de latten op te zoeken in het oude plafond, en daar dan nieuwe latten dwars op te schroeven.
Daarna stukplaatjes tegen de latten, en opnieuw laten stuken.

Wat de spachtelputz betreft, als die los zit, of je kunt hem er vrij gemakkelijk afsteken met een plamuurmes, dan helemaal er af halen.
Daarna voorstrijken, en opnieuw stuken.

Als de spagtelputz heel vast zit, kun je er na dat het goed voorgestreken is, er over heen stuken.

Maar als er veel gerookt is in de ruimte, is het beter om de spachtelputz er toch af te steken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu