Plafond bekleden vanwege accoustiek

Pigion

  • #1
Wij zijn een beetje de moderne toer opgegaan met de inrichting van onze living. Het is een ruimte van 45 M2, harde vloer (parket), harde wanden, 1 wand schoon metselwerk, moderne "open" stoelen, salontafel met 50 x 50 tegels, glazen eettafel, 1 boekenkast, normale gordijnen. Ons gehoor is echer niet met de tijd meegegaan, doch achteruitgegaan :( . Normaal voor onze leeftijd. Wij vinden de accoustiek nu te hol, gesprekken klinken hard en raw. De renmedie is natuurlijk meer dempend materiaal aanbrengen. Echter we willen geen kleden op de vloer, effect van de stroken parketvleor gaat dan verloren. Behalve iets op de wand, denken we ook aan het plafiond te bekleden. Enerzijds wel zonde, want het ziet er netjes uit.
- Wat zou eventueel op het plafond aangebracht kunnen worden? Ik denk daarbij niet aan eierdozen etc. maar aan iets dat estetisch ook kan bevredigen.
Pigion
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Een spanplafond ?
 

Pigion

  • #3
Inmiddels heb ook e.e.a. op internet gevonden. Er is veel keuze,met gatjes, streepjes in MDF en dan steenwol er achter met ferriet doek. Nu nog kijken of we plafondverlichting kunnen intergreren in dat plaffond. Dan kunnen we ook wat staande vloerlampeen opruimen. Dan moet dat plafond wel een bepaalde dikte hebben.

Pigion
 

ATA

  • #4
Hallo,

Je kan ook akoestische panelen aan het plafond hangen.
Deze zijn eventueel ook zelf te maken met bijvoorbeeld rockwool. Een kader van latten en een akoestisch transparante stof in de gewenste kleur.
Ze zijn natuurlijk ook zo te koop maar zijn vaak redelijk prijzig.
Esthetisch vind ik ze persoonlijk erg fraai.
Als je ze iets van het plafond af hangt heb je een betere werking.
Erg veel info over te vinden mbt materiaal dikte en frequenties.

Succes
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu