Passen 2 KAKU's in één inbouwdoos

MarcoooooD

  • #1
Hallo,

Ik wil 2 KAKU's plaatsen achter een serieschakelaar in een inbouwdoos 40mm diep. De serieschakelaar komt er dan gewoon weer 'voor'.

Mijn vraag; Weet iemand of dit past?

De reden van 2 stuks is dat er achter elke schakeling 4x50W halogeenspot zit, en 1 KAKU is dan niet voldoende, deze gaat tot max 250W (is met dimfunctie)

Onderstaand de afbeelding van 1 KAKU, dit moeten dus 2 worden.

 

Tom345

Specialist Elektra
  • #2
In een 40 mm doos zul je al moeite hebben om er eentje te plaatsen.
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #3
En daarbij als je de handleiding leest dan zie je dat er een minimale afstand
van 50cm moet zijn tussen twee Kaku (Klikaanklikuit) ontvangers.
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #4
Als er al geen lasdop achter een schakelaar MAG in een 40mm doos, dan mag een kaku in een 40mm volgens mij al helemaal niet.
 

MarcoooooD

  • #5
Beste Ingmar,

Ik las toch ook niet in de inbouwdoos? Ik ga alleen met fasedraad en schakeldraad naar 1 KAKU en van de KAKU met de witte draden terug naar een enkelpolige schakelaar, zoals getekend. Dat mag toch wel? Ik mag toch ook van een enkelpolige WCD doorbedraden naar een volgende WCD, mits de WCD een dubbele aansluiting heeft? Ter voorbereiding op een serieschakelaar; Er komen al 2 fasedraden en 2 schakeldraden in de doos uit, ik had deze al ter voorbereiding een extra bruine draad meegetrokken.

Stel het past dan toch, heb je last van interferentie als beide KAKU's op hetzelfde commando werken? Oftewel, hetzelfde moeten doen en dus dezelfde code gebruiken? De enige reden dat ik 2 wil toepassen is dat ik dan het maximale (spot)vermogen van 400W verdeel over 2x200W.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu