Oud model staartstuk/wartel?

Rogiervdw

  • #1
Hallo,

De wc is vernieuwd, we willen ook een nieuwe radiator op de bestaande aansluiting, echter krijg ik de aansluiting niet voor elkaar, want:
De oude radiator heeft een 3/8" staarstuk, met een wartel/binnendraad van 1/2". Deze wartel zit voor de aanvoer op de kraan (die uiteraard 1/2" buitendraad heeft), de retour zit op een koppeling met 1/2" buitendraad. de combinatie van deze maten blijkt vreemd te zijn voor een staarstuk??

Ik heb me vandaag laten adviseren in een winkel waar ze alles voor verwarmingen hebben. De nieuwe radiator heeft 1/2" binnendraad, dus heeft men een verloop van 1/2" naar 3/8" welke in de radiator komt, vervolgens een puntstuk met 3/8" buitendraad waar (volgens de verkoper) een 1/2" wartel aan zou zitten die ik op de bestaande kraan en retour kan aansluiten. Dit laatste blijkt niet het geval, want de wartel blijkt een metrische maat te zijn die net iets groter is dan 1/2".

Wat kan ik het beste doen?

Hierbij nog een foto, er zit alleen een moer op de 1/2" draad.

 

Arie1

Specialist Verwarming
  • #2
Gewoon nieuwe kraan plaatsen??
 

Rogiervdw

  • #3
Ja, er zat niets anders op. Ik heb de dikwandig stalen leiding aan de bodem afgeslepen en alles opnieuw opgebouwd.



Deze vraag kan wel gesloten worden.
 

Freekcv

  • #4
Ontlucht je nu op het staartstuk?
 

Rogiervdw

  • #5
Haha goed punt, het is inderdaad wat krap geworden. Er zit een ontluchting links boven, maar daar past het sleuteltje niet in. Ik met een steeksleutel de zeskant een beetje los gedraaid. Hoort niet zo, maar gaat prima
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu