Ontluchting van de standleiding niet gebruikt

Biarritz

  • #1
Een badkamerspecialist heeft een nieuwe badkamer geplaatst, maar nu hebben we problemen met de ontluchting van de afvoer.

In de oude situatie komt de standleiding uit in de badkamer. Hieraan was een ontluchting gekoppeld via de spouwmuur naar boven. De situatie is een beetje zoals de ontspanningsleiding in het plaatje.



Bij de aanleg van de badkamer is ontluchtingsleiding komen te vervallen. De specialist gaf aan dat hij deze niet meer kon aansluiten. Dat terwijl ik duidelijk de leiding kon zien zitten. Hij gaf ook aan dat het niet nodig was.

Nu hebben we dus een probleem met de ontluchting, het bad borrelt bij het doorspoelen van de WC en ook het water van de douche loopt soms niet weg.

Er is een ontluchting geplaatst op de afvoer van de wasbak. De situatie is een tijdje verbeterd, maar vandaag weer problemen met het weglopen van het water.

Heeft de monteur gelijk, is de ontluchting niet nodig? Of heb ik een zaak om dit probleem alsnog te laten verhelpen, met natuurlijk de benodigde sloopwerkzaamheden, want de aansluiting zit achter het hangtoilet, waar ook de standleiding zit?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Tja, het doel van Klusidee is om mensen met een klusvraag te helpen.
U vraagt ons om het werk van een derde te beoordelen, daar is Klusidee niet voor bedoeld.

Een hint:
De ontspanningsleiding zat er niet voor niets.

Laat de specialist terugkomen en bespreek met hem de situatie, laat desnoods een onafhankelijk deskundige die u samen kiest een oordeel vormen.
Schakel desnoods een jurist in als u niet tot een oplossing kan komen.
 

Biarritz

  • #3
Beste Frank,

Excuses voor het verkeerde gebruik van het forum. In ieder geval bedankt voor de reactie.

Wellicht dat ik terug kom om ideeën te vragen hoe dit zonder veel hak- en breekwerk op te lossen.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #4
Prima, succes er mee!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu