Ondergrond tegels spano

CMiljoen

  • #1
Beste forummers,

Momenteel zijn wij druk aan het (ver)bouwen. Aangezien wij nog wachten op de vergunning ben ik eerst de badkamer maar gaan doen.

Eerst even een situatieschets. Allereerst is alles gesloopt en zijn er extra balken toegevoegd voor de zwaluwstaart vloer. De zwaluwstaartplaten los gelegd en voorzien van vloerverwarming en alle leiding doorvoeren.

Na het storten vab de vloer zijn de wanden erop gezet. Alle wanden staan dus OP de betonvloer maar direct ook boven een balk of 'draagmuur'.

De wanden zijn opgetrokken met 4x7 met daartussen 60mm glaswol platen en aan de badkamerzijde een dampremmende folie.

Nu heb ik de ruimte waar het niet zo nat word (douche, toilet, wastafel) voorzien van spano 18mm omdat ik toch her en der schroefhout nodig ben. De inloopdouche (1,80x0,90) ga ik beplaten met cementgebonden panelen of tegelplaat.

Ivm met de ruimte bekleed ik de spano liever niet nog eens met gips. Kan ik nu de spano voorbehandelen met een geschikte kwartshoudende voorstrijk en er overheen tegelen?



M
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Zet er een tegel voorstrijk op, die geschikt is voor gladde niet zuigende muren.

Vergeet ook geen kimband te plaatsen, zeker in het douche gedeelte
 

CMiljoen

  • #3
Kimband ga ik zeker niet vergeten. Heb als stucadoor al heel veel ellende gezien waar mensen dat niet hadden gedaan. 😞

Ps. Lees net dat ik zij dat de ruimten die niet zo nat worden de douche, wc en wastafel zijn. Ik bedoelde natuurlijk bad, wc en wastafel
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu