Oli inbouwreservoir - doorlopend reservoir

Renélamerus

  • #1
Ik heb een doorlopend reservoir dat voor zover ik het kan zien wordt veroorzaakt door een niet goed afsluitend uitstroom mechanisme(rubber ring) , en dus niet door een doorlopende vlotter en dat het overtollige water wegloopt via overloop.
het bedienings mechanisme heb ik geheel verwijderd enkel ik krijg het ronde uitstroom mechanisme niet los en zie niet waardoor het op zijn plaats wordt gehouden (je kan het plm. 5 cm naar boven trekken maar dan merk je dat het geheel ergens vast zit. Wie kan mij vertellen hoe ik dit er uit kan halen??
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Ken je een foto maken van de binnen zijde van je reservoir
 

Renélamerus

  • #3
Niet direct henk want ik zit op ander adres. ik kan verder nog melden dat er twee hevels in zitten voor kort en lang spoelen. de vlotter zit aan linker zijde en op verwijderbaar plaatje achter het eigenlijke drukpaneel staat iets over knijpen en drukken maar ik denk dat dat slaat op het verwijderen van de scharnieren om doorspoelmechanisme te bedienen, die moet je naar elkaar toe knijpen om ze door oog v/d hevel te halen.
zoals gezegd: om de ik noem het maar even de standpijp in het midden zit een grotere rond gedeelte wat je wat naar boven kunt halen maar wat op een gegeven moment geborg zit om het gedeelte waar de rubberen ring aan vast moet zitten. de middelste pijp kan je ook wel iets op zij heen en weer bewegen dus ik krijg niet het idee dat hij enkel vast geklemd zit in de bodem en er met stevig trekken uit zou komen. (ik heb het gevoel dat hij ergens achter haakt op de bodem??)
 

Renélamerus

  • #4
Toch nog een foto

 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
Bedankt voor de foto met deze foto kon ik verder zoeken op details heb wel wat voor je gevonden

zie hier eens


Succes
 

Renélamerus

  • #6
Ik denk dat ik hiermee waanzinnig ben geholpen. ga er van de week mee aan de slag en laat tzt weten hoe het is afgelopen.
Alvast heel erg bedankt voor je hulp
mvg rené
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #7
:prima:


Succes
 

Renélamerus

  • #8
Alles is gelukt.bedankt voor de hulp.
mvg. rené
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #9
Graag gedaan

Succes
 

Renélamerus

  • #10
Henk253 schreef:
Ken je een foto maken van de binnen zijde van je reservoir
Henk: jij heb mij een tijd geleden waanzinnig geholpen met een probleem met een oli inbouwreservoir.
Nu zit ik met probleem met LIV reservoir. Ik heb dir probleem ook weer geplaatst maar ik kan het nergens terug vinden en weet dus niet of ik het goed gedaan heb. Vandaar dat ik het op deze manier probeer .
Mijn e-mail adres is : **************
Misschien gaat dat makkelijker. Met vriendelijke groet In de hoop dat dit aankomt, René
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #11
Email-adres met bedrijfsnaam verwijderd, dat gaat tegen de forumregels in.
Dit staat ook in de forumregels :
Dit forum richt zich met name op klussers, die voor huis-, tuin- en keuken klussen advies nodig hebben. Het is niet bedoeld voor advies op welk gebied dan ook aan installateurs, bedrijven, winkels of instanties.
 

Marc84

  • #12
@Renelamerus.
Dit topic is al een tijdje oud, maar ik vroeg me af hoe het indertijd gelukt was.

Ik zat namelijk met een toilet dat ook wat doorliep, hetzelfde mechanisme als op de foto. Bij mij loopt er ook water op de plek van het rode kader, maar het probleem zit onder bij de afsluiting.

De hele avond bezig geweest, maar nu loopt het er onder net zo hard uit als boven erin. Kraan dicht en een emmertje ernaast dus vannacht...

Het lijkt erop dat het mechanisme dat de opening onder moet dichthouden niet zwaar genoeg erop drukt. Als ik er met mijn hand op druk, sluit 'ie namelijk wel.

Als U zich nog iets van belang herinnert, houd ik me aanbevolen.

Dank.
 

Hennie68

  • #13
Hallo allemaal,

Ik heb zitten worstelen met hetzelfde probleem, en ik denk gevonden te hebben wat hier zo 'spookachtig' is;

Ook ik had het mechanisme eruit gehaald, alle delen schoongemaakt enz., en vervolgens nog steeds lekkage (bij proberen telkens verschillend).
Vervolgens heb ik het mechanisme uit elkaar genomen, en aleen de afsluiter (het gedeelte met de ring en de vlotter) er in gezet om te proberen.. en toen bleek het WEL goed te sluiten. Conclusie: het probleem zit NIET in het rubber/de afsluiter.
Vervolgens heb ik steeds een deel van het mechanisme toegevoegd en opnieuw geprobeerd, en wat opviel was dat de afsluiter niet meer werkte zodra het bovenste deel was gemonteerd (het deel vanaf de rubber slang omhoog).
Het blijkt dat de rubber slang is gekrompen, met als gevolg dat de lichtkraag te vroeg wordt ondersteund (door de blauwe steun)
Omdat deze slang is voorgevormd met gegoten sluitkraag is het niet mogelijk hem anders te monteren, dus zou er een nieuwe slang in moeten. Er vanuit gaande dat de slang nog ongewijzigd wordt geproduceerd zou dit betekenen dat het probleem na een aantal jaar terug komt, wanneer ook deze slang is gekrompen.
Ik heb daarom de volgende oplossing gevondden:
De blauwe steunkraag wordt bevestigd met twee strips die er vanaf de zijkant worden ingeklikt. Als je deze goed bekijkt zie je dat er bij het gedeelte van de 'steel' dat wordt ingeklinkt een klein opstaand randje zit. Door dit weg te snijden komt de steunkraag ongeveer 1.5 mm lager te zitten, wat precies genoeg is om te ervoor te zorgen dat de sluitring goed draagt. Bij mij was dit de oplossing!

Groet, Hennie.
 

Stevene

  • #14
Dank Hennie voor de oplossing!! Dit heeft mij ook geholpen, zie onderstaande afbeelding waarbij ik een klein stuk heb weggesneden. De toilet loopt nu niet meer door. Gr Steven

 

Stefank

  • #15
Heeft mij het geld voor een nieuwe uitstroommechaniek bespaard die door genoemde reden waarschijnlijk ook "maar" tien jaar goed had gewerkt.
 

jeroen72

  • #16
Stevene, jij ook bedankt . Vanaf het begin dat de wc geplaatst was het al ellende. Ook ik heb van alles geprobeerd. Kreeg er een kort lontje van. Hahaha
Moest iedereen steeds vertellen niet op de grote knop drukken . Pfff
Lkkr gênant bij bezoek.
Na ruim 10 jaar ,Hennie zijn methode uitgevoerd. En tot nu toe een suc6.
Dit lijkt wel een ontwerp fout als meerdere mensen er last van hebben .
Om fox wild van te worden !

IMG-20210203-WA0001.jpg
 
Laatst bewerkt:

Supreme_One

  • #17
Wat @Hennie68 zegt heb ik ook gedaan 2 maanden ging het goed. Daarna begon het weer te lopen. Volgens mij moet ergens een rubber vervangen worden maar welke?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu