Nieuwe badkamer met nieuwe toevoer en afvoer

Reuvers

  • #1
Hallo mensen,

Ik ben bezig om een nieuwe badkamer te maken. Ik lever een slaapkamer in om een grotere badkamer te creeeren. Nu heb ik een paar vraagjes hierover. Ten eerste wil ik een drain gaan plaatsen. Heeft iemand hier ervaring mee? Dit met betrekking tot de werking.

Verder wil ik een nieuwe toevoer van water, CV water gaan maken. Hierbij wil ik gebruik maken van WICU buis 15mm. En deze gaan solderen zodat ik deze kan vertakken en in de vloer leggen. Is dit verstandig? Wicu buis of koperen harde buis wat is beter?

Alvast bedankt.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Als je wicu gaat toe passen moet je geen verbindingen in de vloer maken

maar bv, onder het bad een verdeelstukje te maken, dus 1 voeding en dan daar uit steeds bv wastafel, douch, of bad voeden.

Wat bedoel je met werking van drain, er zijn heel veel types
Je kan dit allemaal vinden via google of via onze zoek funtie
 

Stamilian

  • #3
Ik volg Henk z`n advies hierin, maak geen verbindingen in de vloer. Mocht het door wat voor reden dan ook gaan lekken, dan heb je een probleem.

Drain ( kort gezegt, Engels voor "afwatering" ) heeft alleen een aandachtspuntje dat de afvoer in de vloer komt. als je alles nog moet doen, houd daar dan rekening mee. meestal staat het wel op de verpakking hoe diep het komt te liggen. heb je al een vloer liggen (wat blijkbaar het geval is) dan moet je gaan hakken in de vloer. ook hier geldt weer, lees op de verpakking hoe diep het komt te liggen.

Werking werkt als volgt: Water loopt naar de "Drain" die dat dan afvoert. let dan wel op dat het ook werkelijk naar de drain toe loopt. Dus je vloer af laten lopen naar de drain, anders heeft het geen zin ;).
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Lijkt me wel duidelijk, dat het water naar de drain (afvoer goot) moet lopen.
Anders heeft het geen nut.
 

Stamilian

  • #5
Voor jouw misschien wel, maar niet iedereen denkt het zelfde peter. niet iedereen heeft een technisch inzicht. ik help graag mensen door ze een duidelijk antwoord te geven (ik zeg niet dat deze meneer dat niet heeft, maar je moet altijd vooruit denken ;) ). als we allemaal het zelfde dachten, hadden we dit Forum niet. ;)
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
Nou ik denk dat iedereen toch wel weet, dat het water naar het putje of goot moet lopen.
En niet dat het water van de afvoer weg moet lopen.

Dus daar hoef je niet geleerd voor te hebben.
Want ik weet het ook, en heb ook niet geleerd.
 

Tiho

  • #7
Met betrekking tot de werking bedoelt de TS denk ik ook gewoon mee of het goed werkt of niet. Niet hoe het werkt.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Een drain is gewoon een langwerpige doucheput.
De drain is te plaatsen bij de overgang van de badkamer naar de douche of aan de achterkant van de douche, dat laatste heeft de voorkeur, het water loopt dan niet de badkamer in bij grote plenzen water.
Bij grote tegels is een drain ideaal omdat de tegels gemakkelijker op afschot gelegd kunnen worden.
Er zijn drains die geschikt zijn om tegen de wand te plaatsen, andere drains kunnen een stukje van de wand af komen te liggen.
Ga even kijken bij een sanitairwinkel en/of kijk hier voor verdere info.
 

Reuvers

  • #9
Bedankt voor jullie reacties. De vloer moet nog gestort worden. En wat ik bedoelde met de werking van de Drain was inderdaad of het aan te raden is of dat beter is een gewoon douchputje te plaatsen.

Verder heb ik 1 probleempje. Er lopen namelijk buizen voor het elektrische gebeuren door de afwerkvloer boven. Als eerste wilde ik de afwerkvloer verwijderen daar op plaatsen waar buizen moeten komen te liggen. Echter moet ik dan straks met waterleidingen over elektrabuizen heen. Mag dit?

Verder wilde ik de vloer in compleet afschot leggen. Dus dat vanuit alle hoeken het water ligt de drain heen loopt. We gaan 30 x 60 tegels gebruiken kan dit dan? Of is het verstandiger om hem alleen bij de douche te laten aflopen?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #10
Als je nog een glazen wand, of douche cabine gaat plaatsen, moet deze op een waterpas gelegde ondergrond staan.

Dus dan kun je het beste alleen in het douche gedeelte met afschot werken, en de rest van de vloer waterpas leggen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu