Nieuw plat dak

Amersfow

  • #1
Dag, ik wil voor mijn schuur een plat dak fabrieken. Ik kan daar geen compleet topic over vinden. Ik zit te denken aan die grote platen met isolatie (Unidek oid) en rachels. Hebben die enige zelfdragende functie ? Kan daar bitumen dakbedekking overheen ? Of wordt dat veel te vochtig ?
De schuur is zo'n 2,5 m breed en 11 m lang.

Ik denk aan balken overdwars van 38*89 mm, om de meter en dan daarover die unidek platen en dan daar een spijkerrol op en daarover een dekrol.

Wie heeft tips ?
 

Willem.S

Specialist Hout/Bouw
  • #2
38 x 89mm is veel te licht; ik denk eerder aan 59 x 156mm op z'n minst.

( U*oid) i een merknaam, die verschillende soorten dakplaten maken. De platdakplaten met een gecacheerde toplaag worden hiervoor gebruikt; Dit is dan met polystireen (piepschuim) , al wordt er ook vaak met PUR gewerkt.
De onderplaat is OSB of underlayment.

Het nadeel is alleen nu dat de platen 244 x 122 zijn, en dus net die 250 niet halen...... ( kans op veel afval)

Zo'n cacheerlaag is dan te vergelijken met een spijkerlaag, en hier kan dan de toplaag op gebrand worden.

w.
 

Amersfow

  • #3
Alvast bedankt! Het kan dus wel. Nu zie ik dat er ook zelfdragende dakplaten bestaan (onderkant profiel staal, isolatie en dan bitumen aan de bovenkant). Dat lijkt me helemaal simpel; op de zijwanden de dakplaten leggen en daar dan dakbedekking overheen. Hoef ik in het geheel geen balken te maken (dak blijft "licht beloopbaar" (alleen nodig voor onderhoud). Iemand ervaring ? Of is dit iets voor grote loodsen en &^*^^ duur voor particulier ?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu