Nefit HR Economy ketel

MarcoD

  • #1
Hoi

Ik heb een Nefit Economy Hr ketel in combinatie met een Nefit Moduline 30 thermostaat.

Mijn probleem is dat het opwarmen van de kamer tot 18 graden circa 0,5 graad per 10 minuten is en vervolgens iedere volgende halve graad duurt tussen 45 en 60 minuten. Mijn gevraagde temperatuur is 22 graden.

Inmiddels heb ik de Gasservice laten komen en deze heeft periodiek onderhoud uitgevoerd en vertelt dat waarschijlijk het probleem verholpen moet zijn en indien niet de kamerthermostaat kapot is en vervangen dient te worden. Inmiddels kamerthermostaat ook vervangen. Echter nog niet beter.


Wie kan mij een tip geven om het probleem op te lossen?

alvast bedankt
Marco
 

Bundy

Specialist Verwarming
  • #2
Wellicht is de ketel beperkt op zijn ketel thermostaat -kan te laag staan.

Anders kijken of de radiatoren de warmte goed kwijt kunnen,dus of ze niet te diep weggestopt zitten onder een te brede vensterbank, zoniet onder een tegenwoordig zgn prachtige aftimmering, welke de warmte beletten om goed te circuleren,vooral deze laatste optie is de pest voor een goed werkende verwarming..

Dus controleer beide optie's, succes.
 

MarcoD

  • #3
Mijn buren hebben precies dezelfde opstelling. Zelfde ketel, thermostaat en convectoren. Zij hebben het probleem niet.

Ik woon overigens in een nieuwbouwhuis.

Marco
 

Herg

  • #4
CV-zijdig vermogen te laag afgesteld?
Ik was toevallig vandaag bij een klant met een soort gelijk probleem.
Het vermogen stond afgesteld op 8 kW ipv 24 kW. Als het dan echt koud is wordt je huis erg langzaam of nooit warm.

Herg.
 

MarcoD

  • #5
Beste Herg (of iemand anders die meer weet),

Bedankt voor je tip alleen snap ik niet wat je bedoelt. Ik heb de hele handleiding doorgenomen maar vind niet iets terug over het instellen van vermogen (of CV zijdig vermogen). Of bedoel je hiermee de deellast?

Kan je misschien iets meer vertellen? Ik zou je echt heel dankbaar zijn.

bedankt
Marco
 

MarcoD

  • #6
Iemand?
 

Patrick nf

  • #7
Als je het zwarte deurtje van de ketel opent zie je de ketel regeling waarop je 2 draaiknopjes ziet. De kleine heeft een radiatortje bij afgebeeld. Deze draaiknop dient op max te staan (10 is geheel rechtsom)

Tevens zit er rechts een klepje : als je die opend zie je onderin nog een klein draaiknopje, dit is de vermogens instelling. Ook die moet op maximaal staan. (de schakelaar laten staan)

Als deze beide op de hoogste stand staan en je probleem blijft zien we je bericht wel tegemoet.
 

MarcoD

  • #8
Helaas. Deze staan ook goed.

Nog iemand suggesties?
 

Patrick nf

  • #9
Achter hetzelfde klepje zit ook een jumpertje welk erin moet zitten (als die ontbreekt heb je slechts 11 kW beschikbaar)

Hoeveel radiatoren/ convectoren staan er open en hoe is de positie t.o.v de ketel (bijv ketel op zolder en alle conv. open in de lijn naar beneden ?)
Het is belangrijk om te zorgen de gemaakte warmte primair naar de woonkmr gaat en niet halver wege verdwijnt in een slp kmr. (kortom: inregelen)

Liggen jouw convetoren op dezelfde manier in de put als bij de buren ?

Het is mogelijk dat doordat je een modulerende thermostaat hebt de cv water temp, naarmate de gevraagde kamer temp bereikt wordt, steeds lager wordt en zo de convectoren streed minder werken. Hierdoor geet het omwarmen steeds trager naarmate de temp hoger wordt.

Als je de k.t op bijv 25 of 26° zet, komt ie dan wel op de gewenste 22 ?
Je zou dus evt een aan/uit thermostaat kunnen proberen om te zien of het dan wel goed gaat (let op: om die aan te sluiten moet ook de bedrading in de ketel op andere aansluiting gezet worden)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu