Naden in vinylvloer waterdicht krijgen.

Fr1076

  • #1
Hallo,

Ik heb in mijn huurwoning nog een oud type badkamer. Op de vloer ligt een soort vinyl. Onlangs heeft de verhuurder om een lekkage te verhelpen in het vinyl moeten snijden om bij de leiding te komen. Vervolgens heeft hij de losse stukken vinyl weer op de plek gelegd, maar door het snijden zitten er naden tussen de losse stukjes vinyl. Deze heeft hij weliswaar dicht gekit, maar deze kit laat zo weer los, als ik de vloer een paar keer heb gedweild. Daardoor komt er water onder het vinyl.
Ik zoek dus een manier om deze naden waterdicht te krijgen. Iets eroverheen wellicht?

Voor de duidelijkheid: Het hoeft er NIET mooi uit te zien, het moet enkel werken!
Dit vanwege het feit dat zodra ik een keer zou gaan verhuizen deze badkamer (en ook de keuken) door de verhuurder gesloopt en vervangen wordt voor een geheel nieuwe badkamer!
Maar daarna gaat de huur ook aanzienlijk omhoog en om die reden heb ik dit plan geweigerd. Het zal niet worden toegegeven, maar de verhuurder staat niet echt meer te trappelen om nog al te veel tijd en geld te stoppen in mijn oude badkamer, dat is mij duidelijk. Dus dan zoek ik zelf wel naar oplossingen in het geval van dit soort probleempjes. ;-)
Iemand suggesties??

Alvast bedankt voor eventuele reacties!

Groet,
Frenk
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Als het er toch niet mooi uit hoeft te zien zou je gewoon Duct tape (klustape) kunnen gebruiken. Wel eerst goed ontvetten, bijv. met wasbenzine.

En anders leg je er een nieuw stukje vinyl in. Als je googelt op "vinyl vloerbedekking" vind je bij de bekende goedkopere winkels op gebied van woninginrichting al vinyl vanaf ca 20 euro per meter (4 meter breed)! En misschien hebben ze bij één van die winkels wel een 'couponnetje' liggen dat in jouw badkamer past. :wink:
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #3
Als je een woning huurt moet de badkamer gewoon bruikbaar zijn. Als deze dat niet is, moet de verhuurder dit herstellen. Een lekke vloer is niet bruikbaar. Herstel van dit euvel mag geen huurverhoging opleveren.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu