Miele W811 aan de wandel

Fedorus

  • #1
Onze pas 17 jaar jonge :wink: Miele W811 wasmachine wil met vervroegd pensioen en wandelt bij het centrifugeren alvast richting trap. :P

Helaas zijn wij erg gehecht aan de W811 en willen daarom kijken of de machine nog gerepareerd kan worden.

De machine trilt soms zo erg dat de machine soms behoorlijk verschoven is. De machine staat wel keurig waterpas op een betonnen vloer.

Kunnen dit de schokdempers zijn? En heeft iemand wellicht een technische tekening van deze machine. Ik wil er best wat onderdelen aan wagen daar de machine tot nu toe alleen een nieuw deur rubber heeft gehad. (40 gulden nog).

Ben benieuwd naar de mogelijke oorzaken.

Zijn de schokdempers eenvoudig te testen op hun werking?
 

Fedorus

  • #3
Dank je! :oops: Niet gevonden met zoeken.

Heb je misschien ook een technische tekening van de W811 of een idee waar ik dit op het net kan vinden?
 

Exiled

  • #4
Die uitleg is zo duidelijk dat je geen tekening nodig hebt. Als je gewoon goed kijkt, vormt de tekening zich vanzelf in je hoofd.
 

Rusako

  • #5
Als je het weten wil boven deksel er af en even op de trommel drukken,dan mag hij niet heelhard op en neer gaan(moet stug gaan)
 

Fedorus

  • #6
Net geprobeerd. De trommel zelf draait stevig en zonder speling. de behuizing waar de trommel in draait hangt (zo lijkt het) alleen nog aan de veren zoveel beweging zit erin.
 

Rusako

  • #7
Ja dan zijn je shokbreekers stuk,dit is wel tedoen suc6
 

Lensinkmj

  • #8
Als de machine een open onderkant heeft dan kunt u de schokbrekers gemakkelijk vervangen door de machine op de rechter zijkant te leggen op een matje uiteraard dan ziet u vanzelf de schokbrekers zitten. is de bodem gesloten dan moet u de voorkant openen de voorkant is een grote deur schroef de drie boutjen met sleutel 10 los die achter de chroomrand van de deur zitten shuif de zeepbak helemaal uit de machine zie boekje en schroef vervolgens drie parrers rvs met een kruiskop of een torksschroevendraaier uit de kunststof bovenkant achter de zeepbak nu opent u links onderaan de kunststof filterklep en klik het afvoerkraantje dat naar buiten komt uit het klepje nu unt u de hele voorwand aals een deur openen
 

Fedorus

  • #9
Vanavond de schokdempers vervangen met een setje van Antonis.
Binnen een uur was de machine weer dicht. Van de oude dempers viel er een vanzelf uit elkaar en de andere kon je zo heen en weer schuiven.

Nu nog alleen even test draaien maar de trommel voelt nu al super stevig aan.

Bedankt voor de tips! Was super eenvoudig en goedkoop om te doen. :D
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu