Miele W733, water op de bodemplaat!!!

Pixu

  • #1
Help,
Na een wasbeurt staat er wat water in de bodemplaat. Dit water loopt naar het laagste punt maar ik zie ook dat er onder de waterpomp op een verhoging van de bodemplaat ook wat gelekt heeft. De pomp en slangen van de pomp zijn niet nat. Ook het Manchet nagekeken maar deze is aan de buiten zijde ook droog. Het is mij echt een raadsel waar het water vandaan komt. Iemand een helder idee????

Pixu
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Plaats even een krant op de bodem plaat dan kan je ongeveer zien waar het water vandaan komt.

Succes
 

Pixu

  • #3
Super! Bedankt voor de tip. krant neergelegd machine 3 min. laten draaien pompen en weer openen. Lek gevonden. Het had ook handiger geweest als ik niet steeds al het water uit de machine weg had laten lopen. Het lekt, (drupt) aan de onderzijde van de pomp. Opnieuw graag advies.
Zit daar een ring of zo wat ik kan vervangen?
Moet/kan ik de hele unit; pomp en zeefhouder er uithalen of een gedeelte?

groet, Pixu :cry:
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Volgens mij zit er in het filter een rubber ring, haal de ring eruit en leg de filter en de ring een nacht in schoonmaakazijn om de kalkresten te verwijderen.
 

Pixu

  • #5
Het probleem is opgelost. Het schijnt dat de pomp lek is. Deze heb ik net vervangen voor een 2e handsje en geen gedrup meer. De rubbere ring tussen het pomphuis en de pomp heb ik wel even goed schoongemaakt.
Bedankt voor alle reacties want alle hulp, idee, advies is heel erg welkom.

Pixu :lol:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu