Miele W726 pompt af en toe geen water af

Sebasvdm

  • #1
Ik heb hier een Miele W726 welke ik afgelopen week helemaal heb opgeknapt omdat ik op dit moment werkelijk geen geld heb voor een andere.

Bij het schoon maken (want hij stonk behoorlijk) kwam er echt van alles uit het filter. Van 15 euro aan kleingeld tot stukken van vermoedelijk zuiger veren.

De machine is altijd al moeilijk geweest met het afpompen, en de slang moest behoorlijk laag hangen, hij krijgt het water absoluut niet hoger dan zeg maar iets onder de rand van het deksel.

Dit is een tijdje goed gegaan maar nu pompt hij soms na een spoel stop niet meer af, doorgaans de derde stop, waar door er water blijft staan, Ik hoor de pomp maar er gebeurt niets. Als ik de slang op de grond van de badkamer leg gebeurt er na mijn verbazing nog steeds niets. Dan zou hij toch leeg moeten lopen? (uit eindelijk de stop uit de pomp gedraaid en ja hij stond nog aan, maar ik kon het niet hebben dat ik niet vatten wat er gebeurde en toen liep hij natuurlijk wel leeg en snel)

Ik heb de pomp uit elkaar gehad en heb geen schade opgemerkt Op dit moment heb ik werkelijk geen idee wat er aan de hand kan zijn.

Als trouwens het afpompen niet lukt en ik kies voor stoppen en dan afpompen is er ineens niets aan de hand meer.

Iemand enige idee hoe ik dit verhelp?

Regards Sebastiaan
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Waarschijnlijk zit er iets in de afvoerslang, demonteer de slang en kijk hem na of er iets in zit, een flippo bijv. kan heel raar doen in een afvoerslang.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
Controleer de slang die van de kuip naar de pomp loopt op verstoppingen.
Als de pomp draait maar niet pompt komt dat omdat er lucht in de pomp blijft hangen.
Uitzetten en opnieuw starten laat de luchtbel ontsnappen, de pompkamer vult zich met water en plots werkt het weer.

Ik kan me nog iets herinneren met een rubber afsluiter op de overgang van de kuip op de slang naar de pomp toe. Deze sluit soms te goed waardoor er lucht gevangen word in de slang en het afpompen niet juist gaat.

In dit klepje kun je een driehoekje uit de rand knippen (3 mm x 3 mm)zodat het lucht weg kan. Voor de werking van de klep maakt dat niet veel uit.
Alleen weet ik even niet of deze machine die klep heeft.
 

Sebasvdm

  • #4
Oke we hebben de pomp, ingang zit met een grote slang aan de kuip waar een grote piepschuimbal in zit. De uitgang gaat richting een transparant stuk reservoir waarvan mij het nut ontgaat, en dan door de slang naar de afvoer toe.

Er zit werkelijk niets in dat traject nog geen stofje, alles voor de zekerheid nog een keer gecontroleerd.

De pomp zelf is een koolborstel loos ontwerp, zal vanavond eens los testen om te kijken wat er gebeurt maar ik neem aan dat hij werkt.

Blijft over de aansturing...

De miele stuurt volgens mij totaal niets met relais maar met transistoren of mosfets. Vraagjes.

Hoe stuurt de miele daadwerkelijk mijn pomp aan?
Heeft de pomp verschillende snelheden of is het 230v aan of uit?

Ik heb iets gelezen over motor problemen omdat er iets in de stuurprint slecht wordt of sneuvelt, vermoedelijk de frequentieregeling, wordt de pomp op een soort gelijke manier gestuurd of zelfs ook maar iets in dat traject?

Ik zal er eens een multimeter aan hangen en kijken wat de spanning is op het moment dat hij niet af pompt, helaas doet het probleem zich niet altijd voor dus dat word afwachten.
 

Sebasvdm

  • #5
Ik zie net je antwoord, En idd de pomp klinkt anders, alsof er geen water in kan, ik dacht zelf dat het toerental van de pomp niet hoog genoeg kwam en hij daarom het water niet weg kreeg, maar dit klinkt aan neembaar.

Volgens mij heb ik geen klep, en ja ook die slang is los geweest bij het schoonmaken, zit alleen een schuimrubbel bal als een soort terug slag klep in.







Dit is hoe mijn klep er uit ziet.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #6
Als er lucht achter de bal zit drukt de bal tegen een ring en sluit daarmee de kuip van de pomp af.
Een centrifugaal pomp werkt alleen met vloeistof een gas(lucht) kan deze niet verpompen.

Of en hoe het probleem met de bal op te lossen is zullen we even op de Witgoed experts moeten wachten.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #7
Ik zie als ik goed kijk twee kleine gaatjes op de foto op ongeveer 1 cm van de rechtopstaande vlakjes.

Zijn dit mischien kanaaltjes die naar de andere zijde van de klep lopen?
Zitten deze verstopt?
Ik kan mij voorstellen dat dit de ontluchters zijn.
Ik kan er helemaal naast zitten.

Mooie foto's dat zien we graag.
 

Sebasvdm

  • #8
Ja en nee.

Dit zijn idd gaatjes die lopen naar de andere kant van de klep maar worden daar geblokkeerd door de rubber ring die er in zit, opvallend is wel dat 1 van de gaatjes niet volledig is doorgeboord.
 

Sebasvdm

  • #9
Ik heb net een 3 mm gat geboord door de klep heen en de eerste poging tot wassen was succesvol, de pomp klonk echt veel beter.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu