Miele W715 geen watertoevoer

Marcvw

  • #1
Een tijdje terug was de waterpomp defect van de wasmachine, Miele W715 Novotronic. Deze heb ik vandaag eindelijk kunnen vervangen maar nu heb ik een nieuw probleem..
Als ik een programma wil draaien komt er geen water in de wasmachine. Alles werkte prima voordat ik de hele deur openmaakte zodat ik goed bij de pomp kon komen. De pomp werkt prima als ik het programma pompen aan zet en centrifugeren ook maar spoelen en de normale programma's dus niet.

Ik heb het idee dat ik tegen de vlotter heb gezeten en deze misschien in een beveiliging is gesprongen. De vlotter direct weer nagekeken maar deze zit los..
Ook heb ik de watertoevoer gecontroleerd maar dat werkt prima. Wel zit er een Aquastop tussen die mogelijk de verdere toevoer blokkeerd, is dit makkelijk te verhelpen? Misschien is deze geblokkeerd doordat ik tegen de vlotter heb gezeten?

Ik hoop dat iemand een oplossing heeft!
 

Marcvw

  • #3
Ik heb de vlotter dus al nagekeken en hier is niets mee aan de hand.. Had dit topic overigens al nagekeken vandaar dat al over de vlotter was begonnen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Bedoelt u de aquastop van de machine of een losse blauwe aquastop, als het een blauwe is dan deze even verwijderen en de machine opnieuw proberen.
 

Marcvw

  • #5
Het is een aquastop die aan de machine vast zit en voor wat ik kon zien(kabels gevolgd) is deze verbonden met de vlotter.. Ik neem dus aan dat de vlotter het doorgeeft aan de aquastop.

Ik heb de aquastop ook open gemaakt maar hier viel weinig in om te zetten of aan te passen..
 

Marcvw

  • #6
Valt het te herstellen als het aan de aquastop ligt?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #7
Dit kwam ik tegen op een site ontrend beveiligging

Een pneumatische beveiliging, pneumatische klep geëxploiteerd door middel van een slang aan het begin van de inlaat slang. De water inlaat van de wasmachine wordt bestuurd door een conventionele inlaad klep. Pneumatische veiligheids inrichting aan de orde heeft gesteld is te erkennen dat stand punt uit van de beveiliging en de veiligheids klep van twee rode spelden. De pennen moeten worden ontgrendeld door naar binnen te drukken.
 

Monteur54

  • #8
Henk een wasmachine waterslot werkt niet pneumatisch
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #9
Maar dit stond er als variant bij dus noem ik dat gewoon, had dat gelezen op een wasmachine reparatie site.

Maar wat is het wel dan heb jij evt een idee @ monteur54
 

Monteur54

  • #10
Welke spanning meet je op de aquastop
 

Marcvw

  • #11
Ik heb geen spanningmeter in bezit om dat door te meten..
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #12
Bij de bouwmarkt is een multimeter voor een paar euro te koop.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu