Miele novotronic W836 Miniwas probleem

Johnno2105

  • #1
Geachte forumleden. Een vraag voor heel gespecialiseerde medeforummers, denk ik zo. Laat ik het verhaal maar eens vertellen.

Onze Miele W836 doet vreemd tijdens de Miniwas, hij wil dan niet meer centrifugeren na het wassen, na het spoelen enz. Hij start wel, trommel komt op toeren en dan remt hij weer om op het laatst het programma maar af te breken en de was nat in de trommel te laten. Wat ik ook vreemd vind, na de laatste poging laat hij water in het deel van de zeepbak lopen wat voor de voorwas is.
(Ik denk dat het inlaatventiel van de voorwas ook niet io is, waterhoeveelheid is niet echt denderend en het rode ledje gaat na een tijdje knipperen maar dit kan toch niet het probleem zijn, toch?????)

Het vreemde is, tijdens de 'normale' programma's doet hij alles perfect!! (behalve dan de waterhoeveelheid bij voorwas maar dat gebruikten we toch nooit, viel me nu pas op omdat dat fenomeen optrad tijdens het testen)
Kunnen we wel zeggen, niets aan de hand, gebruik dan die normale programma's maar toch, we zijn net iets teveel techneut om dit zomaar te laten, het is mijn eer te na zullen we maar zeggen.
Wat is dan het verschil tussen miniwas en de rest, heeft dat iets met waterniveau te maken?

De machine, ik denk dat hij nu de allerschoontste van Nederland is Alle slangen, terugslagklepjes, pomphuis, zeepbakhouder enz, alles wat ik maar op dit forum tegenkwam, alles is schoon of heb ik schoon gemaakt en sommige waren inderdaad wat verstopt.
De pressostaat heb ik ook doorgemeten, geeft 2 klikjes, de weerstandwaarden zie ik schakelen, het is wel zo dat na de 2e klik ik er ietsje meer druk op moet zetten om dan de weerstandswaarde op 0 te krijgen, gewoon druk met de mond, niet echt overdreven, in ieder geval, eerst de klik en dan ietsje meer druk geven.

Machine draait echt heel mooi, gewoon al een zonnetje, jaartje of 6 geleden is hij stevig 'onder het mes' geweest, nwe koolborstels, schokbrekers,afvoerslang, manchet. Machine is schoon, fris, stinkt niet, trommel wordt goed leeggepompt.

Wie o wie heeft nog een tip of komt dit probleem bekend voor.

Alvast heel erg bedankt voor de reactie(s)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu