Miele Novotronic v9960 Type: W929

Cinortovon

  • #1
Goedemiddag,

Na diverse malen waterlekkage te hebben gehad, heb ik als a-techneut met 2 linkerhanden de stoute schoenen aangetrokken en de wasmachine geopend. Na geruime tijd vol bewondering naar de inhoud te hebben gekeken heb ik op Internet, waaronder deze website, kunnen achterhalen welke onderdelen er zoal in zitten en hoe ze worden genoemd.

Na vele dagen zelfstudie en het telkens openen en weer vastschroeven van het voorfront begint mijn angst voor het onbekende enigszins weg te ebben.
Vandaag heb ik de wasmachine maar weer eens open gemaakt en mijn slotconclusie is dat de waterpomp lekt. Het lekt precies bij de draai-klikring. Dus bij de aansluiting van de pomp op de pluisfilterbehuizing.

Ik heb ook geconstateerd dat het asje van het "vleugeltje/waaiertje" naar mijn bescheiden a-technische mening wat teveel op en neer kan worden bewogen. Maar misschien is dit normaal. Ik heb de pomp een kwartslag gedraaid maar deze liet niet spontaan los, hard er aan trekken durfde ik niet omdat ik bang was dat ik e.e.a. zou beschadigen.
Vind wel dat de pomp vrij losjes in de draai-klikring zit. Zit er in deze draai-klikring een afdichtingsring die misschien versleten is waardoor het lekt??
Als ik de pomp wil verwijderen uit de pluisfilterbehuizing, kan ik deze er dan gewoon na een kwartslag draaien uit trekken?
Of moet ik nog schroeven losdraaien...?

Graag ontvang ik van iemand advies. Bvd.
 

Geldrop

Specialist Witgoed
  • #2
Rood lipje naar boven duwen daarna inderdaad pomp kwart draaien pomp eruit trekken moet wel met wat kracht deze gewoon vervangen indien levering kapot dit type heeft altijd speling op de as
 

Cinortovon

  • #3
Bedankt voor je reactie Geldrop. Dus ik kan de pomp er gewoon uittrekken. Maar wat bedoel je precies met "levering" ??
 

Geldrop

Specialist Witgoed
  • #4
Sorry bedoelde keerring
 

Cinortovon

  • #5
Heb de pomp eruit gekregen! Er waren lekkagesporen zichtbaar vanuit het asje. Van een wasmachinemonteur gehoord dat dergelijke lekkages worden veroorzaakt door gebruik van vloeibare wasmiddelen. Hoe het ook zij, ik heb bij een op Internet gevonden bedrijfje een (originele) 2e-hands pomp gekocht voor eur 30,00 en deze probleemloos geplaatst. De wasmachine heeft al een paar keer gedraaid en de lekkage lijkt te zijn verholpen. :o
Met dank aan Geldrop en het Klusidee Forum !
 

Geldrop

Specialist Witgoed
  • #6
Mooi bedankt voor terugmelding :lol:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu