LIchtsensor of schemerschakelaar icm Relais

Svendrianus

  • #1
Wij hadden een schemersensor die wanneer het donker werd een relais inschakelde waardoor de buitenverlichting (momenteel 1 TL) aan ging. Tijdens een onweersbui is deze sensor blijkbaar kapot gegaan, de verlichting gaat nu niet meer aan. Wat kan ik hiervoor het beste in de plaats zetten: Een lichtsensor op 220V (zo ja waar moet ik op letten, het liefst wil ik hem op lichtsterkte kunnen instellen), of een schemerschakelaar (dit lijkt me dubbelop aangezien we al een relais in de schakelkast hebben).

Hierbij rekening houdend dat het op 220v een relais moet inschakelen (hoeveel stroom er dan door de sensor/schemerschakelaar gaat lopen, kan ik niet terugvinden).
 

Bart_WRX

  • #2
Gewoon een instelbare schemerschakelaar terug hangen. Of die nu een lamp of relais of wat dan ook moeten schakelen maakt niet uit.

Tip:
Neem een ***********


Merkadvies verwijderd, mod.
 

Svendrianus

  • #3
Dank voor je reactie.
Moet ik nog rekening houden met hoeveel vermogen die schakeling aan kan, en of dit Watt of VA is?
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #4
Als de nieuwe schemerschakelaar opnieuw allen het relais schakelt, dan hoef je geen rekening te houden met het maximale vermogen van de schemerschakelaar. Als je je huidige relais wilt verwijderen en de verlichting direkt met de schemerschakelaar aan en uit wilt zetten, moet je hier wel mee rekening houden. Het maximale vermogen zou in de handleiding van de schemerschakelaar moeten staan.
 

Svendrianus

  • #5
Geweldig! Ga ik doen. Dank!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu