Lichtgewicht badkamer

Epantekoek

  • #1
We zijn bezig om 3 nieuwe hotelkamers te bouwen op de zolder van onze oude auberge. De vloer is inmiddels verstevigd, maar ik wil het gewicht toch zo laag mogelijk houden.
Er komen 2 badkamers.
Ik ben hiervoor op zoek naar lichtgewicht alternatieven voor tegels aan de wanden (ook in de douche!). Bijvoorbeeld hout, aluminium, 'plastic verf' oid.

Ik heb echter geen flauw idee wat er hiervoor op de markt is en wat wel of geen goed idee is. (bijv. qua vochtproblemen).

Ik wil in principe geen prefab-douchecabine incl. achterwand. Dat vind ik te 'goedkoop' staan.

Tips zijn van harte welkom!

Bijkomend probleempje is dat we in een mineraal gebied zitten en ons water komt uit een bron. Dit laat een residu achter van druppelvlekjes dat met geen mogelijkheid te verwijderen is. Het lijkt op kalkaanslag, maar dat is het zeker niet. Het is met name zichtbaar op glas. Op witte tegels juist weer een stuk minder.

Ik wil dus niet investeren in bijv. een RVS-douchecabine (mochten die te krijgen zijn), om na drie maanden te merken dat hij er niet meer uit ziet...


Dank,

Eric Pantekoek
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Bijkomend probleempje is dat we in een mineraal gebied zitten en ons water komt uit een bron. Dit laat een residu achter van druppelvlekjes dat met geen mogelijkheid te verwijderen is. Het lijkt op kalkaanslag, maar dat is het zeker niet.
Hoe is dat bepaald ?
Het lijkt me sterk dat het geen kalk is.

Als er druppels op glas zichtbaar zijn zal ook op plexiglas zo zijn, daarnaast is plexiglas zeer gevoelig voor krassen, dan zal het er echt goedkoop uit gaan zien.
Alternatief is b.v. trespa plaat, is in meerdere kleuren te koop.
 

Haplo

  • #4
Er zijn tegenwoordig panelen die het tegelwerk kunnen vervangen. Hoe ze heten weet ik niet. Even googlen.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
De naam lijkt op die bekende volkernplaat uit Weert, maar maak van de "A" op het einde een "O".
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Er is ook een PVC of vinyl achtig spul voor badkamers. Voor zowel vloer als wanden.

Het gewicht van tegels valt echter wel mee, het is vooral de betonvloer die zwaar is. Als de houten vloer stevig genoeg is, kan wel misschien ook op getegeld worden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu