Lekt m'n S-koppeling nu wel of niet?

Clint

  • #1
Ik heb een thermostaatkraan gemonteerd in de badkamer op de bekende S-koppeling. Alles afgetaped met Teflon, een slag of 8 en met de klok mee om de fitting. Het lijkt goed dicht te zitten, echter de aansluiting lijkt ook te ''zweten''.
Papier eromheen is na enige uren vochtig, niet drijfnat. Ik zie geen water en/of druppels verschijnen. Is er nu sprake van lekkage, of is het ''zweten'' normaal en kan ik het dichtkitten. Ik twijfel even... Kunnen jullie me helpen? Bedankt.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Normaliter sluit je een kraan niet aan op de s koppeling met tape maar met de juiste afdichtingsring tussen kraan en koppeling. Vaak een rode fiber ring soms een rubber ring.
 

StefanD

  • #3
Dat vocht kan in theorie natuurlijk ook condens op de koude leiding zijn.
Wordt de warmwaterleiding ook vochtig als de leiding warm is? Dat zou niet mogen en duidt op een lekkage.
 

Clint

  • #4
Oeps, het betreft de aansluiting van de s-koppeling op de muurplaat. Excuus! Dat is met Teflon afgetaped en dat ''zweet '' behoorlijk. Betreft met name de koude waterleiding.

Bedankt voor je reactie.
 

Roykes

  • #5
Hennep, werkt vele malen beter!
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #6
Heb je de s koppelingen ruw gemaakt voor je er teflon omheen draaide?
als de draad te "glad" is draaid de teflon mee, en dan krijg je zulke effecten :lol:

groeten b
 

StefanD

  • #7
Helemaal mee eens, alleen moet het teflon juist wel meedraaien met de s-koppeling, zodat het teflon goed om de schroefdraad blijft zitten.
 

Clint

  • #8
Dank voor de antwoorden. Ik zal het schroefdraad wat ruw maken. Ik heb nu hennep en kit gehaald. Boven deze rubriek staat een handleiding hoe dit te gebruiken. Ik ga het eens proberen want ik heb er nu geen goed gevoel over. Nooit gedaan dus ik zal wel weer teveel of te weinig hennep en kit gebruiken. :wink: Proberen maar...!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu