Lekke dakgoot

PDR

  • #1
Zo.'n 11 jaar geleden is er een dakopbouw geplaatst met schuin dak. Een paar jaar geleden begon de dakgoot aan beide kanten wat te lekken, maar ik heb er toen nog niets aan gedaan. Nu lekken heviger werd is loodgieter langs gekomen. Reden lekkage; dakbedekking zonder leisteen -> zuren -> gaatjes. De dakbedekking zit er nog goed op en is voorlopig niet aan vervanging toe. Als er een nieuwe zinken dakgoot wordt geplaatst heb ik dan niet opnieuw kans op vervroegde lekkage vanwege de nog aanwezige dakbedekking ? Zijn de zuren op een of andere manier te neutraliseren? Is ander matriaal voor dakgoten aan te bevelen of is een vloeibare dakgoten hersteller een goede optie? Hoelang blijft zo iets zitten en kan je daar later evt weer zo'n laag over heen gieten? Verder begrijp ik dat er nogal wat kwaliteitsverschil zit in dit soort vloeibare dakgoot reparatiespul. Waar koop je goed / professioneel materiaal? Hebben jullie een idee wat dat totaal kost voor 2 rechte goten van zo'n 8 meter?
Dank voor een reactie
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Als het zou kunnen grind op je dak.
Zover ik weet, en ik zou het ook graag weten, is het niet te koop dit zuur onderweg naar het zink te neutraliseren.
Er zijn heel veel vloeibare middelen voor in de goot. Zelf vind ik als je deze materialen wil aanbrengen dat het een behoorlijke ervaring vraagt.
Zelfs bij bedrijven gaat het vaak mis.
Waar ik zelf wel eens aan denkt. Waar het water van de pannen drupt daar opvangen en via een PVC buisje of gootje afvoeren en laten lozen boven het gat van de staande buis in de goot.
*wgb*
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #3
Zitten de gaatjes overal of alleen bij de soldeernaden.sommige bladeren geven in het naarjaar als ze in de goot verrotten een heel sterk zuur af
 

PDR

  • #4
Het is aan beide zijden over de hele lengte dat er wat lekkage punten zijn. M.i. niet door blaadjes. Daar zitten er maar heel weinig van in de goot. De goot zit vrij hoog en we hebben niet veel bomen in de buurt
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
Die gaatjes komt van een gum dak dat water wat er van daan komt is heel zuur, en dan krijg je druppel gaten in je goot of zinken afvoeren.


Het is op te lossen door kunststof afvoeren, koperen goten, kunststof goten,
alm goten.

Of een laag EPDM in lijmen zodat goot beschermt blijft voor jaren.

succes
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Ik ben er niet zeker van dat koper wel bestand is tegen dit zuur.
In ieder geval gaat het langer mee dan zink maar het zou me niet verbazen dat er op den duur toch ook gaatjes invallen.
En dat is toch zonde voor een product wat bijna levenslang mee kan gaan.
*wgb*
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu