Lekkage in de gevel / gebarste leiding?

Saidae21

  • #1
Hallo,
Wij hebben aan de buitenkant van ons huis een grote vochtvlek zitten.
Gezien wij nergens in huis lekkage hebben is het voor ons een raadsel waar het vandaan komt? daarom denken wij aan een leiding die gebarsten is in de muur. kan dat?
Het enige waar wij dit aan merken is aan het plafon van de douche die nu schimmel vertoond (zie foto) en aan de buitenkant van het huis dat de vlek steeds groter wordt.
Exact waar de vlek zich bevindt zit dus het plafon van de douche en percies boven de douche zit een wasruimte met een wasmachine/droger/extra vriezer en een cv combi ketel hangt daar.
We hebben in deze ruimte nergens lekkage.....wie o wie heeft hier ervaring mee/hoe opgelost/wat te doen/zit het in de opstal verzekering?
wij zijn opstal all risk verzekerd.


 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Je kan kijken of de watermeter stilstaat als er geen water verbruikt word, loopt hij wel dan verlies je ergens water.

De vlek lijkt mij eerder van de hemelwaterafvoer te komen.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
Zo aan de foto te zien globaal is dat er een stuk muur is in geplaatst met een raampje.
Dit is later gebeurd.

zijn er wat duidelijke foto voor de buiten en de binnen zijde zodat we meer details zien

je ziet ook dat de muren verspringen naar binnen.




volgens mij moet zo de doorsnede van die muur zijn
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Zo te zien, hoort het metselwerk zo te zijn, en is niet later veranderd.
Dit soort Metselwerk komt wel meer voor, met een andere steen, en terug vallend.
Bij de buren is het ook zo. :wink:
 

Saidae21

  • #5
Het is idd niet later aangebouwd, hele rij heeft hetzelfde.
en het is ook geen hemelwater want het begint echt in de muur, zie foto waar rood aangegeven. we dachten eerst misschien percies waar het dak van de buren begint of de afvoerpijp langs het huis maar dat is er te ver vandaan.
Handen in het haar, we weten nu ook niet waar te beginnen.
Verzekeraar vraagt eerst om een offerte en daarna kunnen ze verder kijken, maar waar moet ik een offerte aanvragen? loodgieter?

dank voor alle antwoorden.

 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #6
The headhunter schreef:
Je kan kijken of de watermeter stilstaat als er geen water verbruikt word, loopt hij wel dan verlies je ergens water.
Hier heb je nog geen antwoord op gegeven.

Het toont in het midden van de muur, maar dat wil niet zeggen dat het daar begint. Het kan heel goed via de spouw komen en beginnen bij het dak van de buren bijvoorbeeld.

Laat er een bedrijf naar kijken dat thuis is in loodgieter werk en dakbedekking.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #7

Het zou me niets verbazen als dit type Y stuk tussen de buizen is gemonteerd.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #8
De verzekering heeft een offerte nodig van het bedrijf die het gaat fixen. Maar om te weten wat voor bedrijf je nodig hebt, moet je eerst weten wat er aan de hand is. Je kan altijd een aannemer erbij halen, die is ook vaak wel allround, maar de echte experts zijn bouwpathologen. Maar die zullen niet gratis komen.

Ik denk dat het te maken heeft met de sprong in het metselwerk. Je bent de enige die dit heeft? Kan je een foto plaatsen van een andere woning hoe het eruit hoort te zien? Ben je de enige met een hoger dak / dakopbouw?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #9
Dat viel mij ook al op die sprong in het metsel werk, net dat er in het verleden een renovatie is geweest waar men dit er tussen is gemetseld.

Heb toch het vermoeden dat dit vroeger groter kozijnen hebben gezeten.

je ziet bij de aan hechting witte steen en rode stenen openingen.

En net wat @frank en @ IJkenhout ook zegt dat het evt hoger weg komt iets lekt in de spouw en komt lager op de witte muur waar denk ik op aan hechting boven in geen lood zit waardoor het vocht naar buiten kan gaan maar nu in de muur trekt.

kan je een foto maken hoe de gevel in zijn totaliteit er uit ziet en evt hoe het boven bij jou uit ziet.
 

Saidae21

  • #10
@Frank, dat hebben we idd nog niet gedaan maar denk niet dat het veel uitmaakt, dit is een druppelgewijs iets wat lekt. want als het met slokken of stormend water was dan het niet lang duren of hele voorkant vna het huis zit onder. de vlek wordt heel langzaam groter. Waar het dak van de buren begin zou wel kunnen...alleen rare begin plek voor de vlek denk ik dan. :?

@Wgb, stuk zal er dan tussen moeten zijn gezet door onze vorige bewoners. wij hebben dit huis 5jr. geleden gekocht het zat er toen al op. verder staat deze buis zn 7cm van de muur af..dus dien kan wel lekken maar kan nooit op mijn gevel terecht komen.

@henk, stuk is er neit op gezet. huizen zijn rijden van 8 woningen. het eerste en laatste huis uit de rij hebben een verdieping hoger en een plat dak. alle huizen ertussen hebben een punt dak. dus dit is geen aanbouw/opbouw geweest. ook geen extra raam. iedereen heeft zn raam die in de douche zit. verder is het een buurt waar deze huizen/rijen vaker voorkomen dus stuk of 5 van deze rijden met aan het einde hogere huizen komen voor in deze buurt. ze zijn wel verspeid. de meeste woningen hebben toch een punt dak.

bedank mensen voor jullie reactie, ik laat deze week een vakman kijken.
ik hou jullie op de hoogte wat het nu exact is.
kosten zitten er sowieso in.

Groetjes.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #11
Maar ik ga toch voor dat er iets lekt via de spouw het kan wezen via het dakdoorvoer.

maar het is gis werk van deze kant uit want we zien verder niks alleen die ene foto.

ben benieuwd wat de vakman dan vind
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #12
Saidae21 schreef:
@Frank, dat hebben we idd nog niet gedaan maar denk niet dat het veel uitmaakt, dit is een druppelgewijs iets wat lekt. want als het met slokken of stormend water was dan het niet lang duren of hele voorkant vna het huis zit onder. de vlek wordt heel langzaam groter. Waar het dak van de buren begin zou wel kunnen...alleen rare begin plek voor de vlek denk ik dan. :?

Dus een waterleiding kan niet druppelgewijs lekken?
Dan check je het toch niet.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #13
Waarschijnlijk, zit er toch een lekkage in de leidingen, die naar de ruimte boven de badkamer zit, waar de wasmachine enz. staat, zoals al eerder aangegeven.

Het kan dus wel degelijk een waterleiding zijn die lekt in de muur.
Maar laatst bij een klant ongeveer hetzelfde euvel meegemaakt.
Daar liep de afvoer van de cv en wasmachine die op de zolder stond, door de spouw naar beneden.
Door de smurrie die de cv installatie achterlaat in de afvoer, was deze verstopt geraakt, en liep de afvoer over via de wasmachine afvoer in de spouw, waar in een bocht een scheur in zat.

Maar zoals gezegd, kan het ook een waterleiding zijn, die via de spouw lekt, en zo de vochtplek in de buitenmuur veroorzaakt.
Is er de afgelopen winter geen bevroren leidingen geweest op zolder toevallig.
 

Kacheltje

  • #14
Aangezien de verzekeraar een offerte wilt hebben heeft het weinig zin om zelf te gaan zoeken.
Vraag een offerte aan en de aannemer zal dan eerst uitzoeken waar de lekage vandaan komt.

Houdt niet in dat we niet willen weten wat het was hoor. :wink:
 

Saidae21

  • #15
@Frank, sorry begrijp me niet verkeerd ik wil het natuurlijk wel checken.om eerlijk te zijn kan ik er niet echt bij. maar vanmiddag komt er een loodgieter en ik zal vragen of hij dat wilt doen want wil het natuurlijk wel weten. Bedankt voor je raad ik weet dat je het goed bedoelt :wink:

Peter, denk dat jou uitleg aansluit op mijn probleem. Ik heb percies boven de douche mijn wasmachine staan en de cv ketel...en afvoer van beide loopt samen in een naar beneden de grond in......sinds ik dus ook minder was (heb daarom nu ook stapels liggen) zie ik de vlek minder worden. @Frank daarom geen haast bij die watermeter :oops:
maar Frank wat heb jij gedaan bij de klant om het op te lossen? het scheurtje in de leinding? want kans is groot dat het bij ons ook is.

hou jullie op de hoogte, bedankt voor jullie reactie wederom. :mrgreen:
 

Saidae21

  • #16
Heren,
zojuist een bedrijf laten komen om te kijken.

Hij begreep er niets van en was er stellig van overtuigd dat het van het gat in het hoekje kwam wat tussen ons en de buren ligt.

volgens hem is de vocht in de douche gekomen van het douchen zelf.
Nou wij zijn met een huishouden van 2 dus lijkt me stuk, paar plekken oke maar niet de helft van de douche, inmiddels zijn de plekken erger geworden en de rand nog donkerder en dikker.

Om eerlijk te zijn geen goed gevoel bij die kerel en ik was denk ik meer aan het woord dan hij. een scheur in leidingen/of in buizen in de grond had hij nog nooit meegemaakt en was volgens hem onmogelijk omdat er in de vloer geen beweging zin. moderne programatuur met zoals camera om in de leidingen/buizen te kijken kent hij niet en prut wat van de ketel afkomt schijnt volgens hem ook niet te bestaan. Omdat ik het vermoeden heb dat het toch van de wasmachine komt ben ik dus nu ruim een week bijna 2 gestopt met wassen, de vlek is nu zelfs gedroogd en geen vervorming van nieuwe. ik ga vanaf morgen maar gelijk 4 wassen draaien benieuwd of er dan toch weer een vlek ontstaat...zo ja dan kan het echt niet anders dan dat het daarvandaan komt. heb ik die kerel ook verteld en ook dat is onmogelijk volgens hem.
Zijn voorstel overigens is afzuiging schoonlaten maken en stuk lood tegen dat gat aan de buitenkant en klaar is de klus. maar dat lost misschiende buitenkant op maar niet de binnenkant want er zich spouw tussen dus dat kan nooit.

@henk, waar kom jij vandaan? zou jij niet een keer willen komen kijken en een offerte voor ons maken?

@frank, zojuist ook de watermeter gecheckt en nee die lekt niet en gaat niet en loopt ook niet. ik moet zo aan het werk dus is het huis leeg tot 5 tussendoor als ik thuis ben kijk ik gelijk of er misschien toch beweging is gekomen mocht het toch druppelgewijs gaat.

dus eigenlijk terug bij af en geen stap verder.
tjee wat een tekst, ik stop mr ff met schrijven :)
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #17
Ik kom uit groningen maar we maken geen offertes hier op het forum.
En trouwens wil dat niet eens want je weet niet wat er aan de hand is.

als je nu eens wat meer foto maakt van bijvoorbeeld de douche en voor al dat punt wat nat word.

ook daar boven gelegen ruimte met cv ketel en was machine zodat we een beter beeld krijgen in het uit zoeken van het probleem
 

Saidae21

  • #18
Heren, ik ben een stapje verder.
Het zit aan de buitenkant wat betreft de vlek op de gevel.
maar de douche schimmel is nog niet verklaard, dat is trouwens erger geworden.
Het heeft afgelopen nacht en gisteren flink geregend hier en vanochtend zag mijn man dat er weer een nieuw plekje is ontstaan.
Grote kans is idd dat het door de verspringing van de muur komt en op het lichte gedeelte langer kan blijven liggen en de muur tijd genoeg heeft de vocht op te nemen.

Alleen zit ik dan alsnog met dat vocht in de douche..hoe zit het met de leidingen in de vloer? wat boven de douche loopt? zal wel dan niet vocht van buiten zijn omdat er spouw tussen zit maar ergens komt het zeker vandaar. Hoe komen we daar achter?

Vakman die geweest is vertelde mij niet meer dan dat ik al wist dus daar kwam niet niet verder mee.

@henk voor jou houd het dan denk ik op. ik zit nabij schiphol in Hoofddorp dus 3 uur rijden is geen optie.

@peter, waar zit jij eigenlijk? misschien kun jij onze mistery van de douche oplossen?

@frank, ik heb nog even naar de meter gekeken en daar zat geen beweging in. dus denk geen lekkage van de hoofdkraan. maar toch iets van afvoer van de wasmachine.

Het regent nu ook erg anders had ik nog ff wat foto's gemaakt van het werk aan de buitkant van dichtbij.

in elk geval hier nog een foto van de douche, is dus erger geworden.
en ook foto van hoe het zit in het washok
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #19
Op dit forum proberen we de mensen te helpen, via onze kennis.
Het is dus geen klussenbus die je kunt laten komen.
Dus zal er niemand komen kijken, of een offerte voor je maken.

Het beste wat je kunt doen, is aan je verzekering vragen, of die een specialist kunnen sturen, die een lekkage detectie kan doen.
Dat zijn speciale bedrijven, en hebben ook speciale apparatuur hiervoor.

Of als je het zelf op wilt lossen, even wat meer foto's plaatsen, zoals al eerder gevraagd is.
Want zo is het voor ons ook alleen maar gissen, en onze glazen bol is ook kapot, dus daar zien we ook niets in. :wink:
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #20
Wat betreft de douche zou ik voor een tijdje een temperatuur-en hygrometer ophangen. Meten is weten.
Hoe hoog is er in de badkamer/douche getegeld.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu