Lasdoos probleem

Rotjeknor

  • #1
Zie hier de lasdoos waar het over gaat:



Ik krijg de boutjes er niet meer ingedraaid zonder dat de metalen huls waar ze inmoeten, meedraait. Wie weet waar het fout gaat?

Context:
Vanwege stucen van de muren heb ik de elektra losgehaald, inclusief bouten om de elektra vast in de lasdoos te zetten. Nu met het terugzetten gaat het niet zoals ik verwacht... :(

Ik ben toch niet onervaren met elektra, maar deze dozen (huis uit '91) ben ik nog niet eerder tegengekomen (net verhuisd). Waar je bij huidige lasdozen de boutjes rechtstreeks in de lasdoos inschroeft, zit er hier een metalen huls die niet vast lijkt te zitten/kunnen. Dit is het geval op 3 plekken in huis waar al deze dozen zitten.

Als ik een bout erin probeer te draaien, draait de metalen huls mee. De metalen huls kan ik vaster of losser maken, maar echt vast lijkt ie nooit te komen (ben bang het helemaal te verklooien).

De lasdoos vervangen is geen optie aangezien het stucwerk net nieuw is. Wie kan mij helpen met de oplossing?
 

Henk E

  • #2
Een drupje secondelijm kan misschien helpen?
 

Poster

  • #3
Hallo

Busjes verwijderen, en de deksel met parkers in het rest-nokje vastzetten.

Grt.
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #4
Wat voor een wand is dit? Het zijn hollewanddozen (google maar eens op "hwd40"), deze zet je vast in een gipswand door met een platte schroevendraaier die busjes vast te draaien. Ik vind het er alleen niet echt uit zien als een gipswandje? ;) Als deze dozen in een stenen wand zijn geplaatst zou dat wel eens kunnen verklaren waarom dat vastdraaimechanisme niet werkt.

Pakken je boutjes niet in de plastic gaatjes boven en onder?
 

Rotjeknor

  • #5
@XanderH, bedankt, jouw reply leidde tot de oplossing. Er zijn inderdaad hollewanddozen gebruikt in niet-holle wanden. Op sommige plekken kon ik nu toch de busjes ietwat vaster draaien en daarmee gebruiken, op andere plekken heb ik de andere gaatjes (onder-boven) gebruikt. Niet ideaal maar het zit allemaal weer fatsoenlijk vast!

Dank!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu