Lage warm water druk

Marije

  • #1
Hallo,

We hebben zojuist zowel de koudwaterleiding als de warmwaterleiding verplaatst en alles weer goed aangesloten. Nu blijkt echter dat we een lage warm water druk hebben. Koud water heeft wel gewone druk. Op alle kranen in huis is de warmwater druk laag (klein straatje, wordt wel heet). Er is dus niet sprake van een verstopt filtertje in de kraan.

Ook uit het kraantje in de warmwater leiding net na de cv ketel komt niet echt veel warm water (wel iets meer dan uit de gewone kranen). De cv ketel is een Atag Enigma E-SHR24/32T.

Wie heeft een idee wat het probleem kan zijn?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Is er iets verranderd aan de aanvoerleiding (koud) naar de ketel toe?
Zij alle kranen (onder de ketel bijv.) weer geopend.
 

Chathanky

  • #3
Er zit als het goed is bij de inlaatcombinatie bij de ketel ook een doorstroom begrenzer die zou ook wel eens vuil kunnen zijn of geworden zijn tijdens de werkzaamheden.

Je weet wel zeker dat bij de ketel de inlaatcombinatie is opengedraaid?
En waar tov. de ketel zin de leidingen aangepast?
 

Marije

  • #4
Er is wel iets veranderd aan de aanvoer leiding. Daar zat nog een gedeelte 12 mm buis. Dat hebben we (op aanraden van de gaswacht) vervangen. Deze buis heeft ook een andere route gekregen.

Wat bedoel je precies met de kranen? Er zijn geen andere kranen bij gekomen, ook zijn er geen kranen verplaatst. Er liepen twee buizen (war en koud langs de muur van de zolder. Deze hebben we verplaatst naar onder de vloer. Dat is het enige wat veranderd is.
 

Marije

  • #5
Er zit als het goed is bij de inlaatcombinatie bij de ketel ook een doorstroom begrenser die zou ook wel eens vuil kunnen zijn of geworden zijn tijdens de werkzaamheden.

Je weet wel zeker dat bij de ketel de inlaatcombinatie is opengedraaid?
En waar tov. de ketel zin de leidingen aangepast?
Waar zou ik die doorstroombegrenzer kunnen vinden bij dit type ketel? En hoe kan ik die reinigen?.

Wat bedoel je met de inlaatcombinatie open gedraaid? Wij hebben enkel het water afgesloten, de leidingen vervangen en het water weer aangesloten, geen dingen aan en uit gedraaid.

De leidingen naar de CV en van de CV zijn aangepast. Tot net onder de cv ingang en uitgang.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #6
Als je kan maak dan een foto van de leidingen onder de ketel, dan zeggen wij je waar de begrenzer zit bij jou.
 

Chathanky

  • #7
De plaatsing van het doseerventiel zit voor de inlaatcombinatie, dus tussen de koudwaterleiding en waar het is aangesloten zit op de ketel.
 

Marije

  • #8
Ik kan wel foto's maken, maar ze niet hierheen sturen, dan moet ik ze op een site zetten of iets dergelijks en die heb ik niet. Daarnaast heeft mijn man de buizen tot aan de cv vervangen, dus in een van die koppelstukken kan niets zitten. Ik heb de eraf gehaalde knelfittingen ook allemaal nagekeken en daar zit niets in.
 

Marije

  • #9
De plaatsing van het doseerventiel zit voor de inlaatcombinatie, dus tussen de koudwaterleicing en waar het is aangesloten zit op de ketel.
We hebben de kouwaterleiding tot onder de ketel vervangen. De nieuwe leiding loopt tot in de knelfitting onder de cv. Daarboven zit wel iets van een knelfitting met een zwart kraantje erop, maar dat is al in de cv. Bedoelt u dat?
 

Marije

  • #10
De foto's:




Op de middelste foto kun je het het beste zien.

De leiding met het kraantje erin, is de warmwater leiding.
Deze is vervangen tot aan de knelkoppeling onder de kraan.

De koudwater kraan (die er bijna naast, ertussen zie je de aansluiting van het gas), is vervangen tot aan de knelkoppeling. Er gaat dus nog een stukje oude leiding de cv in.

 

Marije

  • #11
Wie helpt, wat kan het probleem nu precies zijn???
 

Chathanky

  • #12
Zo te zien is het niet eenvoudig om er bij te komen,maar daarachter moet hij zitten.
Een vermoeden dat het een verstopping is groot omdat de koudwater leiding volle druk heeft, waar het koud water de ketel ingaat en het warme water uit stroomt zit hoogst waarschijnlijk het probleem.

Of er zit ergens een knik in de nieuwe koudwater aanvoer, of een belemmering bij een van de verbindingen.
Maar bij knellen lijkt me dit onwaarschijnlijk.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #13
Hoi Marije,

Sluit het water af en verplaats de waterkraan in de koudtoevoer naar de ketel, zet het water er weer op.
Sluit een slang aan op die waterkraan en kijk of er wel voldoende druk op de invoerzijde van de ketel staat.

Als daar wel voldoende druk op staat en voldoende water uitstroomt weten we dat de toevoer de ketel in goed is. Als daar al geen waterdruk op staat weten we dat de toevoer naar de ketel al niet goed is.

Omdat u zegt dat het water uit de waterkraan onder de ketel ook al te weinig water geeft hebben we het terug gebracht tot twee punten.

Is de druk voor de ketel goed volg dan die leiding de ketel in en onderzoek alle koppelingen die u in die leiding dan tegenkomt.
Daar zal u dan ook een inlaatcombinatie en net daarvoor zoals Chathanky schreef en dosseer ventiel in vinden.
Controleer of de kraan op de inlaat combinatie geheel geopend is, en of het dosseer ventiel schoon en open is.(voldoende doorstroming)

Is het niet te controleren water afsluiten en de knelkoppelingen van de inlaatcombinatie los maken, eventueel aansluiten op een waterslang en kijk of er wel voldoende water doorheen komt.(binnenwerk kan wel defect zijn?)

Op een dergelijke wijze het geheel stukje voor stukje controleren tot de verstopping gevonden is? :idea:

Zo zouden wij het ook moeten opzoeken, kost wat tijd en moeite maar een DHZ draait daar toch zijn hand niet voor om. :)

Vr Gr en veel sucses ermee
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu