Lage gasdruk bij fornuis

Annick1

  • #1
Sinds kort hebben we een nieuwe CV ketel (Remeha Avanta CW5). Vanuit de gasmeter gaat de leiding eerst naar de ketel en takt daar af naar het gasformuis. Als het gasfornuis brandt en ik dan de warm water kraan aanzet, wordt de gasvlam echt beduidend minder. Het duurt tegenwoordig ook erg lang om water te laten koken. De situatie schijnt volgens de installateur aan de veiligheidseisen te voldoen, maar toch vertrouw ik het niet helemaal. Het probleem is dat de leidingen grotendeels niet meer bereikbaar zijn. Nu is er nog een stuk wel bereikbaar, maar binnekort wordt dit ook afgetimmerd.

Kan iemand aangeven of hier wat aan gedaan moet worden. Of misschien moet ik er een onafhankelijke gasman naar laten kijken?

Alvast bedankt.
 

Pepjo

  • #2
Het hangt van de diameter van de leidingen en het opgenomen verbruik af.

Misschien kunt u dat even vermelden, dan kunnen de profi's hier misschien op afstand wel wat tips geven.
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #3
Als de leiding te licht (diam) is krijgt u deze situatie.

Of de hoofdkraan staat niet goed open.

Voordruk van de meter te laag.
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #4
Kan ook nog de huisdrukregelaar zijn die begint te protesteren.

Laat iig eens de voordruk die van de gasmeter komt nameten met alle toestellen ui en vervolgens met de toestellen brandend....De gas voordruk zal dan maximaal een 20% mogen dalen.

Wanneer de gasdruk verder daalt dan de 20% zal OF de ketel OF het gasfornuis een probleem krijgen.
In dit geval is de huisdrukregelaar aan vervanging toe.
 

Annick1

  • #5
De diameter van de gaspijp verschilt. Hij begint met 28mm, daarna een stuk 22. Het stuk naar het fornuis is 15mm, maar dit is hij altijd geweest. Het verschil is dat we nu een CV ketel hebben waar we eerst een (oude) geiser hadden.

Ik zal in ieder geval eens checken of de leiding voldoende open staat. Had ik zelf nog niet bedacht. Evt. voordruk van gasmeter na laten meten is ook een goed plan. Ik denk dat de meter al best oud is. Misschien een stomme vraag, maar wie moet ik daar voor bellen?

Bedankt voor deze reacties. Ik ga ermee aan de slag.
 

Xr8

  • #6
De diameters lijken best wel goed. U kunt door een installateur de voordruk laten meten, dit kan in de ketel en als het goed is bij de gasmeter. Je kunt nu ook de verschillen zien. Bij geen gasverbruikt zullen ze gelijk zijn, bij afname kan het gaan verschillen.

De geiser zal waarschijnlijk op vollast minder gas nodig hebben gehad dan deze ketel op vollast, zodoende bleef er meer over voor het fornuis.

Als de huisdrukregelaar defekt is dan is dit voor de netbeheerder Essent Nuon ed.

Succes ermee.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu