Koud in huis.

Egbert1970

  • #1
Wij krijgen de badkamer niet warm in huis. Ik heb waterzijdig regelen al geprobeerd, maar da biedt geen soelaas. Enkel als ik de helft (9 van de 18) van de radiatoren dichtzet komt er temperatuur bij de radiator in de badkamer.

Nu zit ik te denken aan infraroodverwarming in de badkamer, of thermostatsche radiatorknoppen op alle radiatoren en zo per ruimte kunnen verwarmen.

Nu hangt er een klokthermostaat in de woonkamer. Als die op temperatuur is slaat alles uit. Nu is het zo dat we vloerverwarming hebben in de woonkamer. Kan ik dan uberhaupt met thermotatische kranen beteiken wat ik wil, want de vloerverwarming blijft denk ik maar doorverwarmen dan.
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #2
Dat de radiator in de douche koud blijft betekent te weinig doorstroming daar en waarschijnlijk te veel doorstroming elders. Wat voor radiator is het, en hoe is deze aangesloten? Hoe heb je geprobeerd waterzijdig in te regelen? Was dit probleem altijd al of is er verbouwd?

Elektrisch verwarmen kan een optie zijn, als je weinig in de badkamer bent zijn de extra kosten voor stroom misschien te verdedigen doordat je nu geen moeite hoeft te doen en geen dure regeling hoeft te bedenken om dit goed te krijgen. Zoals je verder kunt lezen is het met CV lastig om alleen de badkamer even flink te verwarmen.

Thermostatische radiatorknoppen zetten wel radiatoren dicht(er) als de temperatuur bereikt is, maar laten niet je ketel werken als het te koud is in een bepaalde ruimte. Dus is de woonkamer te warm, dan zet de thermostaat in de woonkamer de ketel uit en dit betekent dat andere ruimten niet meer worden verwarmd, thermostaatkraan of niet.

Een regeling die wél de ketel kan sturen, heet een zone- of etageregeling.

Zonder extra regeling blijft de vloerverwarming inderdaad werken zo lang de ketel door de kamerthermostaat ingeschakeld is. Op de vloerverwarmingsverdeler zit wel een thermostaatknop om de vloertemperatuur te begrenzen. Zet je die iets lager, dan moet de ketel langer aan staan om de woonkamer op temperatuur te houden. Zo zal de rest van het huis warmer worden ten koste van een hoger gasverbruik.
Maar als de radiator in de badkamer koud blijft, door een stromingsprobleem, helpt dit je niet.
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #3
Typisch geval voor zoneregeling!
Even googlen op "zoneregeling" of "etageregeling"
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu