Kortsluiting Miele T420C condensdroger

Hanzee

  • #1
Goedenavond beste klussers!
Ik ben al een aantal uren op jullie forum naar een oplossing voor een storing bij mijn moeder aan het zoeken. Super forum trouwens!
Probleem: Bij start Miele T420C klapt hoofd aardlekschakelaar meterkast eruit. Heb machine geopend (Boven en onder) en veel vocht gevonden in randjes en hoekjes. Machine gedroogd met doeken en met kachel enkele uren laten 'drogen' intern'. Daarna machine op "Koud 15 minuten" gezet en machine draait prima en lucht blaast door systeem. 5 x gedaan en met kacheltje voor luchtinlaat voor verder drogen.

Net weer geprobeerd met stand op "warm" maar meteen weer aardlek eruit, ik denk dus kapot verwarmingselement of sluiting door vocht! Wie heeft raad of kent dit?

Veel dank bij voorbaat!
Hanzee :D
 

Geldrop

Specialist Witgoed
  • #2
Verwarmingselement waarschijnlijk rechtse clixon van defect
 

Ronald41

  • #3
Hoe kan een clixon een aardfout geven?
Slaan die dingen door, en zijn ze überhaupt geaard?
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #4
Een clixon kan een aardfout geven als deze uitspringt doordat deze een klein vonkje teweegbrengt intern , vooral de gehele metalen versie.
Maar in dit geval met een aardlek probleem zou ik eerst eens de boel stofvrij maken.
Als de boel verstoft zit rondom en in het element is dat al voldoende om de aardlek aan te spreken zeker met een condensdroger.
 

Hanzee

  • #5
Heren, dank voor de reacties! :) Ik zal begin volgende week de machine weer op de kop zetten en bodemplaat weghalen. Ik hoop dat ik makkelijk bij het element kan en deze kan verwijderen voor uitgebreide reiniging. Heb al op het net gezien dat een nieuwe plm 219 eurie kost. Eerst maar even reinigen. Viel me wel op dat de machine lastig uit elkaar te halen is, alleen boven en onder, hij heeft geen verwijderbare achterplaat... Wordt vervolgd, nogmaals dank! :prima:
 

Hanzee

  • #7




Achterwand eraf en alles mooi schoongezogen, zie de 2 metalen doppen, dat zullen de clixons zijn denk ik, rechts de aansluiting en de verwarmingsveren in element, maar hoe element nu te verwijderen om goed schoon te maken? Eerst maar even pleisters op de vingers, achterwand was behoorlijk scherp! Hahaha :oops: :roll:
 

Hanzee

  • #8



Inmiddels door 4 kleine boutjes element losgekregen en van de aansluiting gehaald... Behoorlijk vervuild met viltstof en zeepresten, nu aan het schoonmaken... Wordt vervolgd!
 

Hanzee

  • #9


Element nu goed schoongemaakt en het is me opgevallen dat de rechter clixon geen 'afsluitdopje' meer heeft, als ik de sensor aanraak lijkt dat gewoon los te zitten, ik zie letters met TOD-J1 staan. Logisch nadenkend zou dit sluiting kunnen maken, dopje zelf nergens te vinden, wellicht onder in de machine... wie herkent dit?
 

Hanzee

  • #10
Rechter clixon doorgemeten met multimeter gaf na verhitting met een aansteker een klik en verbrak contact...
 

Hanzee

  • #11
Na het schoonmaken het element weer teruggeplaatst en de machine draait weer met warmte en geen kortsluiting, alleen heb ik nu onzekerheid over aansluiting bedrading rechter clixon! Volgens mij was van de drie draden de bovenste de bruine en de onderste de witte, had ik dit nu maar opgeschreven of foto gemaakt!
 

Hanzee

  • #12
Iedereen heel veel dank voor de hulp, de machine heeft al 2 wassen gedroogd en het lag aan de vilt, stof en kalkresten aan het verwarmingselement!

Ik heb veel geleerd van jullie reacties en andere posts hier op het forum!

:P

Hartelijke groeten,
Hans

(Topic kan gesloten worden)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu