Kinderbed maken

Dione

  • #1
Hallo allemaal,

Allereerst bedankt voor het kijken naar mijn oproep!
Ik ben sinds kort een alleenstaande moeder van mijn prachtige meid van bijna 3 jaar. Samen met mijn ex zouden we een princessen bed / pompoen / koets bed maken,



maar natuurlijk houd hij zich er niet aan en kan ik het nu alleen gaan doen. Vindt ik niet zo erg, als ik maar wist waar ik moest beginnen. Heb geen bouwtekening... vroeg mij af of iemand hier mij kan helpen aan zo'n tekening?!?! En als je mij ook nog kan vertellen hoe ik de grote mdf platen voor de zijkant gebogen krijgt, maak je mij helemaal gelukkig hahaha. Wil heel graag voor mijn princesje haar princessenbed maken! Heel erg bedankt!!

Liefs, Do
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Je denkt te ingewikkeld.

Neem een standaard bedbodem, zet daar een 'kist' omheen.
Dan heb je dus al een compleet bed.
Vervolgens maak je de ronde zijpanelen en die schroef/lijm je aan de kist.
Voor gebogen vormen heb je speciaal buig mdf of je neemt 2 platen buigzaam hout en lijmt die gebogen aan elkaar, is de lijm droog dan blijft de vorm bewaard.Maak de zijkanten op een aantal plaatsen aan elkaar met een paar balkjes zodat het bovenin ook stevigheid heeft aan elkaar en schroef aan die balkjes je gebogen 'dak'.

Succes.
 

Dione

  • #3
Wauw, bedankt voor uw reactie! ik denk idd te moeilijk. Heel erg bedankt, hier kan ik zeker wat mee! groeten, do
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
3mm MDF of triplex valt prima te buigen. Maar als je de zijkanten open laat (is op de foto niet te zien) hoef je niets te buigen.

Begin met het maken van een tekening met de maten en een doorsnede. Zet die hier en vraag vervolgens wat je niet weet. Vertel er ook bij welk gereedschap je tot je beschikking hebt.

Het is een mooie klus. Succes!
 

Nicklatu

  • #5
Wat ik aan raad is kop en voetkant open te laten, dit om het makkelijker te maken om het bed te verschonen. Tenzij je mooie princessenbed tussen twee muren zet zoals op de foto. Het "dakje" met het kroontje erop wel maken, leuk om verlichting in te brengen door gaatjes in te boren en verlichting erboven te plaatsen en dan weer af te dekken met een plaat, vervolgens het kroontje er op.

Heel veel succes... Ik ben benieuwd naar je tekening (tip van IJkenhout) voor eventuele tips...

Nick
 

Mama _van _Caitlin

  • #6
Hoi Hoi

Ik zag je oproep.
Mijn vraag was heb je onder tussen al een tekening gekregen.
Ik was er ook namelijk naar opzoek.
Misschien kun jij mij helpen.

Mvg Saskia
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
3
1
2
1

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu