Keukenafvoer - afvoer weg werken in de vloer?

Jimmy28

  • #1
Ik wil een vaatwasser inbouwen. De enige plek waar mogelijk is ligt ook de afvoer. Hij steekt ca. 10 cm boven de vloer en ca. 6 cm van de muur. Hierdoor staat het dus in de weg.
Weet iemand of het mogelijk is de afvoer weg te werken in de vloer? Enige suggestie? Alvast bedankt.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Wat zit er onder de vloer? Een kruipruimte?
 

Jimmy28

  • #3
Beste Walker. Dank voor uw reactie.
Nee, er is geen kruipruimte. Het is een appartement op 1 hoog.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Heb je overzichtsfoto van het complete keukenblok? Want ik denk dat het eenvoudiger is om spoelbak en vaatwasser te wisselen dan om de vloer open te hakken. Daar heb je namelijk ook de toestemming van verhuurder en/of VVE voor nodig. Bij lekkage aan het ingestorte deel is het namelijk hun verantwoordelijkheid... Ook als de lekkage pas optreedt bij een volgende huurder/bewoner.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #5
Veel vaatwassers hebben achteronder al enige ruimte. Afhankelijk of de vaatwasser helemaal achterin tegen de muur moet (dat ligt weer aan de diepte van je huidige kasten, voorkant moet gelijk komen) zou het best eens kunnen passen als je de juiste vaatwasser neemt.

Voorbeeld van een willekeurige Siemens vaatwasser:

 

Jimmy28

  • #6
Vaatwasser is helaas al in bezit, andere nemen is geen optie. Afvoer loopt door naar de plek van de spoelbak, dus omwisselen zal het niet gaan. Andere kant liggen de gasleiding en stopcontacten erachter.
 

Jimmy28

  • #7
Hoe diep zal zo'n afvoer in de vloer afgekort kunnen worden?
Twee à drie cm mag het uitsteken om de vaatwasser in te kunnen krijgen.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #8
Zit er een rubber machet bij de vloer? Dan zou je daar direct een bocht met een spie in kunnen drukken, dan zak je behoorlijk. 3 cm hoogte zal je nooit lukken, want de horizontale leiding is al 4 cm dik.

Anders de vaatwasser op marktplaats en een passend exemplaar terug kopen. Aangezien veranderen van de leidingen IN de vloer een no-go is in een appartement.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu