Ketel Junkers slaat niet aan

Tjerk

  • #1
Goedemorgen,

In ons huis hebben we een Junkers ZWR241K ketel hangen, ivm de verbouwing is deze een aantal maanden uit geweest en zijn er wat radiatoren verplaatst/veranderd. Inmiddels is het systeem gevuld en de thermostaat,Junkers TRQ21, aangesloten met de draden in dezelfde volgorde zoals ze ook op het electronicablok op de ketel zelf zitten, 1 rood, 2 geel, 3 blauw.

Het probleem is nu dat de ketel niet aanslaat als ik zowel de dag- als nachtstand op 25 graden zet, of welke combinatie dan ook. Als ik warm water wil tappen, dan slaat hij wel aan en komt er warm water uit dus daar is geen probleem. Wel hoor ik de pomp lopen en je kunt aan de aanvoerleiding voelen dat er water stroomt. De eerste 20 cm vanuit de ketel van de aanvoerleiding zijn ook warm, maar de radiatoren blijven koud.

We willen nu wel eens wat warmte in ons huis hebben, dus alle tips zijn welkom!

Vriendelijke groet,

Tjerk de Wilde
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #2
Staan de radiatoren ook open? Zeer belangrijk.

Het kan wezen dat toen de kamerthermostaat er af was dat de draden elkaar hebben geraakt, als dit het geval is geweest kan de zekering eruit liggen die de cv aanstuurt.

Als je een originele junkers kamerthermostaat hebt, trek deze dan eens los van de muur.... dan zal de cd aan moeten slaan. Wanneer dit het geval is, is de kamerthermostaat kapot en moet je deze vervangen.

Op deze ketel kan geen gewone thermostaat geplaatst worden, wel wanneer je de bedrading op de ketel aanpast en een weerstand plaatst.

Tekst aangepast, hoofdletters geplaatst, en geschreeuw verwijderd. Moderator.
 

Tjerk

  • #3
Dank voor je tip, volgens mij heb ik eerst de ketel uitgezet, stroom eraf en daarna pas de thermostaat er af. Monteren in ongekeerde volgorde. Maar, hoeveel apparaten zijn niet uit elkaar gehaald om er daarna achter te komen dat de zekering kapot is :roll:

Alle radiatoren staan helemaal open, alle lucht is er uit en de druk is keurig 1,5 bar.

Maar ik ga vanavond zeker naar de zekering kijken!
 

Tjerk

  • #4
Goedemorgen,

Ik heb vrijdag de zekeringen nagekeken en deze waren allebei nog in goede staat.
Toen ik echter een dopje van het bedieningspaneel afhaalde sloeg de ketel opeens aan. Waarschijnlijk is er door het verschuiven nu wel contact gemaakt. Hoe het ook zij, hij doet het!

Maar (er is altijd een maar) de vrijstaande convector in de woonkamer wordt niet warm, de retourleiding wordt lauw, maar de convector geeft geen sjoege! Het betreft een jaga tempo met een jaga ventiel.

Zou het ventiel kapot kunnen zijn? Hoe is dit te controleren? Als ik de ontluchtingsschroef losdraai komt er water uit, maar deze schroef zit op een pijpje boven het ventiel dus dit is geen garantie dat er ook water echt door de convector stroomt lijkt mij.

Tips zijn erg welkom!
 

Uibeltje

  • #5
Staat het voetventiel open?

Voor zover ik weet zit de ontluchting bij deze convector in de retour, als er water uit komt lijkt een gesloten voetventiel mij het meest voor de hand liggende probleem.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu