Internet kabels aansluiten

Alexamsterdam

  • #1
Goeiedaggg


Ben al een aantal dagen bezig met me internet en telfort opbellen. Ben gister 50 min aan de lijn met hun 0900 nummer geweest en uiteindelijk heb ik wel internet maar dan alleen als ik me zyxel modem in de meterkast heb. De modem moet ik dan aansluiten op het grote witte kastje waarvan ik ook fotos heb gepost. Kpn staat er daarop.
Wat ik dus wil is dat ik ook gewoon gebruik kan maken van mijn stop in de woonkamer. Weet iemand dus hoe ik de kabels aan moet sluiten en wat er nu verkeerd is
Alvast hartelijk dank!!!
 

Ronaldjes

  • #2
Zoals ik het zie moet je vanaf de kast rechts in je meterkast met een utp kabel rechtstreeks naar je zyxell modem. Input is genaamd DSL als het goed is.

De oude kabel naar de woonkamer zel je moeten vervangen voor een utp kabel. Of als je een draadloze telefoon gebruikt zou je eventueel de zender in de meterkast kunnen zetten.

Jij hebt aansluiting 1 en niet drie.
 

Ronaldjes

  • #3
Heb nogmaals gelezen en denk dat ik je verkeerd begreep. Je wil de modem in de woonkamer plaatsen op de telefoonaansluiting.
Dan zul je zoals eerder vernoemd de bestaande kabel eruit moeten trekken en deze vervangen voor een utp kabel. Het eenvoudigst als je geen specifiek gereedschap hebt is om een kabel met twee stekkers te kopen. Aan een kant de stekker eraf knippen, de kabel erin trekken en in de woonkamer een wal outlet voor utp plaatsen. Als je de goeie koopt heb je geen speciaal gereedschap nodig.
 

Alexamsterdam

  • #4
Hoi ja ik wil de modem plaatsen in de woonkamer op de telefoonaansluiting. Er loopt al een kabel vanaf de meterkast naar de woonkamer naar de telefoonaansluiting. Die kabel gaat van de meterkast rechtsreeks de plafond in. De kabels hoe die aan zijn gesloten op de telefoonaansluiting had ik al gepost. En ook de aansluiting in de meterkast had ik gepost. De reden dat ie niet werkt in de woonkamer is door een fout in de aansluiting. Kan niet anders. Heb jij misschien beetje verstand van de aansluiting in de kabels?
 

Ronaldjes

  • #5
Kan zo niet vertellen welke aders je moet gebruiken, maar aan twee heb je zeker niet genoeg. Twijfel of je aan vier draden genoeg hebt. En als je aan vier genoeg hebt ben je eigenlijk een beetje aan het rommelen.

De vroegere telefoonkabel is voor spraak gemaakt tig jaar geleden en niet voor de huidige digitale mogelijkheden. Mijn advies is nog om de kabel te vervangen, maar hoop voor je dat iemand je een alternatief aan kan bieden. Succes!
 

Akatar

  • #6
Normaal gesproken hoort het modem op plek waar de kabel je huis binnenkomt.

daar zal het ook het beste werken
 

Alexamsterdam

  • #7

Dit is wat ik uiteindelijk krijg. Van het kpn kastje in de meterkast wordt ie doorgekoppeld naar het kleine aansluiting. En via die aansluiting loopt een kabel de plafond in en die komt uit als het goed is bij de telefoon aansluiting. Als ik hem rechtseeeks via de grote kpn kastje laat lopen(waar lijn 1 en lijn 2 op staat) doet het welm maar dan moet ik mijn modem in de meterkast laten. Snap je me een beetje?
Alvast dank
 

Ronaldjes

  • #8
Wij snappen dat wel, maar dat probleem hebben duizenden Nederlanders! Zoals eerder vermeld, is het een idee om de zender van de draadloze telefoon in de meterkast te zetten. Heb ik thuis ook, kon geen nieuwe kabel naar de woonkamer krijgen.
 

Akatar

  • #9
Wat ik al zei:
modem in de meterkast

je hebt te veel verlies als je het dsl signaal via een platte telefoonlijn naar een andere kamer brengt, als je daar het modem dan op aansluit heb je geen dsl signaal meer over
 

Alexamsterdam

  • #10
Okeoke dank je voor de reacties. Ik was misschien vergeten te zeggen dat ik helemaal geen gebruik maak van vaste telefoon en dat dit echt en alleen gaat om de internet modem? Mijn vraag nu is weet iemand welke aders ik waar moet plaatsen. Bedoel ze hebben toch niet zomaar een telefoon aansluiting in de woonkamer geplaatst?
 

Akatar

  • #11
Ik snap er werkelijk waar niets meer van

je zegt: ik maak geen gebruik van telefoon

en

ze hebben toch niet zomaar een telefoon aansluiting in de woonkamer gemaakt

als je geen telefoon gebruikt, wat maakt het dan uit?
 

Ronaldjes

  • #12
De tijden en technieken zijn in de loop van de ren veranderd Alex. De aansluiting in de woonkamer is van VROEGER toen we een telefoon gebruikte om te bellen. Zowel de kabel als het stopcontact is daarvoor gemaakt.

Tegenwoordig zijn de kabels die voor de telefoon gebruikt werden niet toereikend voor alle digitale services.
De aansluiting is dus een telefoonaansluiting en geen internet of modem aansluiting. Hier zijn dus andere kabels met andere stopcontacten voor nodig!

Hopelijk is dit duidelijk, want domme vragen bestaan niet :mrgreen:
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #13
De kabels van vroeger lopen kilometers ver vanuit de meterkast naar de KPN-centrale. De tien meter meer vanuit de meterkast naar de woonkamer maken niet uit. Als je je ADSL-modem in je woonkamer moet hebben, dan moet je de oude verbindingen herstellen en het modem aansluiten met behulp van een varkenssnuit op RJ-11 adapter.

 

Alexamsterdam

  • #14
Hahah okee sorry en bedankt mensen. Ik ga het een allerlaatste keer proberen uit te leggen.
Ik begin vanaf stap 1 de meter kast dus. De kabel die ik nodig heb zit in de zwarte buis. Dan gaat ie in het kpn kastje.


Vanaf het kpn kastje loopt er een witte draadje van 30cm ongeveer naar het onderdeel dat even geen kapje heeft.
Ik zal een foto plaatsen van de aansluiting ervan op dit moment. De kleuren blauw en rood zijn erop aangesloten en die gaan weer omhoog de plafond in. Dus dat is de bovenkant.


De kabel daarvan die naar de telefoonaansluiting gaat naar de woonkamer die loopt via de meest rechter gele pvc buis.




Deze zelfde kabel die de plafond in is gegaan komt dus uit in de woonkamer bij de telefoonaa sluiting.


@Akatar waar ik mijn telefoon aansluiting in de woonkamer voor wil gebruiken, is mijn internetmodem via daar op aansluiten. dus zo


Ik hoop dat ik nu veel duidelijker ben.
Wat ik zelf denk is dat de fout in de laatste 2 stappen zit. De laatste 2 aansluitinge dus. De aansluiting in de kabel die uit komt bij de telefoon aansluiting en de andere kant weer die in meterkast zit. Weet iemand hoe ik die aan moet sluite welke ader waar hoort?
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #15
Het signaal vanuit de KPN-centrale ligt op de twee middenste contacten van de RJ11-verbinding (de kleine doorzichtige plastic stekkertjes).
 

Alexamsterdam

  • #16
Tom345 dank je voor je reactie. Dat stuk heb ik ook en ik maak er ook gebruik van. Als ik hem zo sil aansluiten zoals mijn laatste reactie dan werkt ie niet (Dus de modem in de woonkamer).
Als ik de modem in de meterkast zet en een tussenstukje tussenuit laat dan doet ie het wel.
Zoals deze manier op de foto doet ie het wel.


Maar dan loopt er door heel het huis een verlengsnoer. Vandaar dat ik me modem in de woonkamer wil.
Vandaar dus mijn vermoeden dat de fout in de laatste 2 stappen moet zitten. Denk zelf dat de juiste kleuren niet op de juiste plekken zitten.
 

Alexamsterdam

  • #17
Tom345 sorry ik ben niet heel erg technisch zou je misschien in wat amateur taal kunnen praten tegen me. Ben namelijk een groentje met dit internet gebeuren. Dank jewell
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #18
Afgebeeld is het stekkertje, zoals het aan het snoer vanuit je hoofdtelefoonaansluiting komt (het grotere grijze kastje in je meterkast).

Zoals gezegd, ligt het signaal op de twee middenste contacten (op de afbeelding aangeduid met pijltjes).

Je moet nu allereerst kijken of in het kleine grijze kastje (dat open ligt) de blauwe en de rode draad van de kabel naar de woonkamer zijn aangesloten op de middenste contacten. Dat kan ik op de foto niet zien.

De doos in de woonkamer is goed aangesloten. Als het nog steeds niet werkt, dan is waarschijnlijk de leiding onderbroken.
 

Akatar

  • #19
Laat even weten, als het modem werkt in de woonkamer, hoe hoog hij intraint en daarna even kijken hoe hoog hij intraint in je meterkast

ik begrijp van tom dat het niet uitmaakt, ben om die reden wel benieuwd
 

Alexamsterdam

  • #20

He tom ben blij dat je reageert. Dat is dus exact waar ik het over heb. Ik heb een foto gepost van de manier hoe de blauwe en rode aan zijn gesloten. Ik kijk nu naar de kabel hoe dat is wat je net genummerd hebt voor me
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu