Indesit WIA121 printplaat doorgebrand?

Marnick

  • #1
Ik heb een Indesit WIA121 wasmachine die zijn programma niet meer goed doorloopt. In de 'voorwas' en 'spoel' fase gaan goed, daarna staat hij vaak stil voor dat hij wil gaan centrifugeren. Ik moet dan op de 'start' knop drukken zodat hij verder gaat met centrifugeren en ik de was er uit kan halen. Hier was nog mee te leven, maar de laatste week begint hij weer opnieuw bij 'voorwas' in plaats van naar 'centrifugeren'. Na 5 uur verder en dus 5 keer op de start knop gedrukt hebben, gaat hij door naar centrifugeren en kan de was er eindelijk uit.

Het water wordt warm, hij centrifugeert, dus het leek mij aan de module te liggen. Deze heb ik er uit gehaald en er lijken inderdaad een aantal punten te zijn ingebrand. Op een aantal elementen zit zwarte aanslag die ik er af kan vegen. Hieronder een aantal foto's ter verduidelijking.

Nu ben ik wel handig met een soldeerbout, maar het lijkt alsof het opstaande bordje volledig zwart geworden is. Kan het zo zijn dat de zwarte aanslag puur door de warmte komt en dat de componenten misschien niet doorgebrand zijn? Of kan ik de complete module beter afschrijven?

Ik zie dat de foto's hier redelijk klein zijn, hier staan de grote foto's: www .f lickr.com/photos/79377832@N07/sets/72157629904014090/





 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Zover ik kan zien op die wazige foto's is daar niets zichtbaar stuk.De aanslag is vet dat is neergeslagen op de printen.

Het niet beginnen met centrifugeren zou aan de pressorstaat kunnen liggen.
Mogelijk is dat ook de reden van steeds stoppen en opnieuw beginnen met voorwas.
 

Sayf

  • #3
Ik heb precies dezelfde machine met exact dezelfde problemen. Alleen heb ik de printplaat er nog niet uitgehaald. Ik had zo ook het idee dat het daarmee te maken zou hebben. Ik heb een keer hetzelfde gedaan met een defecte auto, was van de zekeringkast ook zwarte plekken en geleidingsbanen doorgebrand. Na deze gesoldeerd te hebben was het probleem over. Heb jij dat al geprobeerd?

Ik hoor graag je oplossing!!
Gr sayf
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu