Indesit wasmachine schudt en klappert bij centrifuge

Appie26

  • #1
Type weet ik ff niet maar de machine loopt netjes zijn programma af maar bij de centrifuge stand begint hij de schudden en te klapperen dit het een lieve lust is. Het lijkt een soort onbalans aangezien je het schudden ziet opkomen naarmate het toerental toeneemt.
Ben ff bij plenty parts langs geweest en die gaven het op de schokbrekers.
Klinkt mij logisch in de oren gezien de symptomen maar nu lees ik hier ook verhalen over gebroken trommel kruizen en versleten koolborstels die een schokkend toerental van de motor veroorzaken. Lagers lijken mij in orde de trommel draait mooi rond met de hand met de riem eraf. Ik zit dus ff te twijfelen wat de beste eerste stap zou zijn. De machine is ca 5 jaar oud maar heeft weinig gedraaid, ik denk een 2 x per week. Dan zou slijtage toch wel mee moeten vallen.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Moeilijk te bepalen vanuit deze kant.

Ik zou er voor gaan demonteren van de machine en controleren de trommelkruis en lagers.
en ophanging en schokdempers
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Controleer als eerste of de vier voetjes allemaal stabiel op de ondergrond rusten, druk diagonaal op de hoeken van de machine om dit te controleren, als er speling in zit voelt u dat en moet een van de voetjes bijgesteld worden zodat hij weer stabiel staat.
 

Appie26

  • #4
Aangezien de mogelijkheden nogal divers zijn hebben de eigenaren (mijn schoonouders) besloten om al de moeite niet te (laten) doen en een nieuwe te kopen. De machine is niet zo duur geweest om daar nog nieuwe schokdempers voor te kopen. Laat staan om de trommel helemaal aan te pakken. De machine stond trouwens gewoon stevig en waterpas.
Ik vind het allang best, scheelt mij weer een hoop werk.
Bedankt voor de reacties en ik onthoud de adviezen wel als er bij mijn eigen machine wat begint te rammelen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu