Inbouwen gaswandketel Vaiilant ecotec Pro 2016

Notklusser

  • #1
Hallo,

Ik heb een smalle kast gebouwd rond mijn Vaillant ecotec pro 24KW. Over hoogte van 2,5 meter en een diepte en breedte van maar 2-3 cm breder/dieper dan de ketel. Er is dus boven en onder de ketel ruimte.

Wat zijn de regels voor deze inbouwing? Ik heb ergens gelezen dat:
Als het een C-toestel is, een gesloten ketel waarvan de rookgassen en de lucht nodig voor de verbranding via 1 concentrisch of via 2 paralellen kanalen rechtstreeks van buiten aangevoerd en afgevoerd worden,

"Indien dit niet zo is moet er zowel boven als onder een verluchting voorzien van 1 cm² per kW geïnstalleerd vermogen met een minimum van 50 cm² . Dit mag naar een goed geventileerde ruimte of naar buiten.

Het vermogen in kW van de ketel (staat op het kentekenplaatje PN 80/60°C bij G20) delen door de inhoud van de opstellingsruimte in m³.
"Is dit kleiner of gelijk aan 35 dan moeten er geen ventilatieopeningen zijn. Is dit groter dan 35 dan zijn er 2 openingen nodig van minstens 50 cm² zie hoger."
"Is het als een B-toestel aangesloten (alleen de afvoer gaat rechtstreeks naar buiten de verbrandingslucht komt via de ruimte) of is het geen gesloten ketel, dan mag het zo niet. Dan zijn er wel altijd 2 openingen rechtstreeks naar buiten nodig of 2 kanalen, 1 boven en 1 onder de cm² nuttige doorlaat moeten dan berekend worden naargelang het vermogen in kW.

Vraag is of ik een C toestel heb?
Als ik berekening ervan maak: 24/0,7m2 = 34,2
Alvast bedankt!!
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #2
De ketel die u noemt is een C toestel,dus haald die de lucht zuurstof buiten vandaan.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #3
Mits deze als C toestel is aangesloten wel ja. Hij mag ook (onder voorwaarden) als B toestel (dus open) worden aangesloten.

Zonder foto is hier niets van te zeggen.
 

Notklusser

  • #4
Hij is aangesloten met een dubbelwandige buis naar boven toe. (installateur gedaan uiteraard)
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #5

Freekcv

  • #6
En dat is het enige juiste antwoord
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu