Hulp bij installeren LED dimmer?

Oscar651

  • #1
Hallo allemaal,

ik ben bezig met het plaatsen van een koof tegen een wand waar geen lichtpunt in het plafond zit. Mijn idee is om de LED verlichting in de koof aan te sluiten op een dimmer. Deze dimmer (in opbouwdoos) krijgt vervolgens zijn stroom van een stopcontact onderaan de muur.

Ik heb de LED dimmer al gekocht (Busch-Jaeger LED Dimmer 6523U; zie bijgevoegde foto) maar het aansluitschema gaat uit van het vervangen van bijvoorbeeld een schakelaar door deze dimmer. Voor de duidelijk bij de foto. Onderaan vier aansluitpunten ( bestaande uit '4', twee pijltjes en een 'golf met pijltje'), aan de linker zijkant een soort klem, aan de rechterkant een vergelijkbare klem.

Omdat ik graag de juiste kleuren draad wil gebruiken en geen electro-technische achtergrond heb vraag ik jullie hulp.

Vanuit het stopcontact komen een bruine (fase), blauwe (nul) en groen/gele draad (aarde). De dimmer heeft natuurlijk stroom nodig dus die bruine draad moet ergens in. De aarde draad heeft een plek in de opbouwdoos, dus die kan ik ook aansluiten.
Concreet; waar ga ik de bruine en blauwe draad aansluiten? Of sluit ik alleen de bruine draad aan op de dimmer en de blauwe draad op .... ?

Volgende vraag; welke kleuren draad gaan van de dimmer naar de led lampen? En moet in ieder geval een zwarte heen als schakel/dim draad maar volgens mij moet er nog een tweede draad heen. En waar sluit ik die aan op de dimmer?

Graag een oplossing voor mijn 'dilemma'. Of kan mijn oplossing electro-technisch helemaal niet?



Ik hoor het graag.

Groet Oscar
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #2
Bruin naar de dimmer( pijltje), zwart van de dimmer (golfje) naar de lamp, blauw naar de lamp (niet op de dimmer)
 

Oscar651

  • #3
Hoi Sander,

Bedankt voor de oplossing. De blauwe draad gaat dus van het stopcontact, om de dimmer direct naar de lamp?

Groet Oscar
 

Imco

  • #4
Correct
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu