Hotelschakelaar knippert

Klusboer p

  • #1
Beste medeklussers,

Ik dacht net een simpele klus af te ronden, het ophangen van een lamp op een plek waar tot nu toe draden uit het plafond kwamen.

Het is een lichtpunt dat op 2 plekken in de gang te bedienen is.
Lamp hing, ledlamp erin, schakelaar aan (nr 1): lamp knippert en viel soms zelfs helemaal uit. Gegoogled en dit forum afgestruind:
Gloeilamp erin gedraaid, zelfde probleem.

Totdat ik de andere schakelaar (noem ik hier even nr2) gebruikte: lamp knipperde niet. (Niet met led, niet met gloei)
Vervolgens met nr 1 uitgezet (stand waarbij de lamp in aan-stand ging knipperen) en weer met 2 aangezet: knipperende lamp.

Aangezien dit zo consequent verkeerd gaat, moet het ook te analyseren zijn dacht ik. Althans, door iemand met kennis ;-)

Is er iemand die de oorzaak en oplossing weet?
 

Ronaldjes

  • #2
Heb je enkel het armatuur vervangen of heb je ook de schakelaars van d muur gehaald? Ook het sticky over de hotelschakeling al gelezen?
 

Klusboer p

  • #3
@Ronaldjes:
Ik heb daar nog nooit eerder een lamp opgehangen sinds we verhuisd zijn. Heb dus enkel een lamp opgehangen en ben verder nergens aangekomen.

En ja, de sticky heb ik bekeken, maar zoals gezegd hoopte ik dat er in dit geval een gerichte oplossing/oorzaak te geven was.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Dat lijkt op een slecht contact. Kijk eens of de draden wel goed in de schakelaars gestoken zijn. (Ga ze niet verwisselen, dan hebben we straks een ander probleem :) )
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu