Herstellen van natte gipsblokken (lekkage)

Mrtnkl

  • #1
Ik heb in mijn badkamer—door een vorige eigenaar geplaatste—douchdeuren verwijderd. De omlijsting zat helaas op de tegels van een opstaande rand geplakt waardoor de tegels eraf kwamen zetten.

De opstaande rand onder de tegels bleek daarbij behoorlijk vochtig te zijn en het materiaal (het lijken gipsblokken) is zacht genoeg om een sateprikker in te steken.

Hoe kan ik dit het best aanpakken? Kan ik de vochtige delen verwijderen en de rand restaureren en betegelen? De boel staat nu al ruim een week zonder tegels te 'drogen' maar ik zie weinig vooruitgang en een nat oppervlak proberen te betegelen lijkt me ook niet slim.

Hier nog een foto van de rand. De gaten heb ik geprikt om te kijken hoe erg het was. Een laag van ong. 10cm diep is zacht door het vocht.

 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Als 10cm er om heen zacht is kan je beter dat verwijderen om een goede nieuwe onder grond te verkrijgen.

evt kan je een bouw ontvochter huren waardoor rest van het vocht word weg gehaald.
 

Mrtnkl

  • #3
Bedankt Henk!
Moet ik me nog zorgen maken over het feit dat het gipsblokken zijn? Ik heb het gevoel dat ik het probleem niet oplos als ik alleen opvul en betegel.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Je hoeft je geen zorgen te maken omdat er gips blokken zijn gebruikt, belangrijkste is eigenlijk als alle lekkage zijn opgelost.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Normale gipsblokken mogen niet in badkamers gebruikt worden. Ze worden namelijk poreus/zacht als ze vochtig zijn geweest. In dat geval is vervangen volgens mij de enige zinvolle optie.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu