Grohe thermostaatkraan wordt niet echt warm

FOX

  • #1
Beste forummers, 2 maanden geleden mijn badkamer laten verbouwen, daarbij ook een nieuwe regendouche met bijbehorende thermostatische kraan, merk kon ik niet vinden omdat de doos was weggegooid, toen we hem gingen gebruiken bleek dat deze niet warm of heet werd, teruggegaan naar de zaak waar die vandaan kwam en meteen een andere nieuwe meegekregen, deze erop gezet en weer geprobeerd, maar zelfde euvel, in het begin warm en daarna werd die lauw en weer beetje warm.
Toen maar weer de stoute schoenen aangetrokken omdat ik dacht goedkope rotzooi, deze regendouche gekocht, grohe-euphoria-douchesysteem-chroom-27615000
Maar nu blijft het zelfde euvel zich voort doen, kraan begint warm en zakt dan weer in naar lauw, ik heb via een YouTube filmpje de thermostaat veranderd naar heter, maar er gebeurt niks, blijft hetzelfde euvel.
Wie weet waar dit aan kan liggen, hiervoor had ik ook een Grohe thermostaatkraan, en die deed het perfect.
Bedankt alvast,

Mvg John :wink:
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Diegene die de badkamer hebben verbouwd, dit op laten lossen.
Kan zijn dat de warm en koud waterleiding zijn omgedraaid.
 

FOX

  • #3
Nee, de leidingen zijn wel iets verlengd naar beneden, zo'n 20 cm, omdat we hiervoor een douchebak hadden, zie foto.
 

Marcn88

  • #4
Op andere tappunten wel goed heet water zoniet ligt het aan je warmwater toestel of bijmenging door een ander tappunt
 

FOX

  • #5
Ja de wastafel in de douche en beneden in de keuken even wel goed heet water.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #6
Waterbesparende douchekop zodat de tapdrempel niet gehaald wordt?
Wat verzorgt het warmwater?
 

FOX

  • #7
Ketel is een Remeha Quinta 28c, en nee, wij hebben met de handdouche als met de grote douchekop hetzelfde probleem,in het begin ff goed warm, daarna zakt het in naar lauwig warm en niet heet te krijgen dan :?
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #8
Voel eens aan de warme leiding direct onder de ketel, als de douche loopt. Is die wel goed heet, dan moet je het toch echt zoeken in de kraan of bijmenging. Is het onder de ketel ook lauw, dan is misschien het tapdebiet te hoog..
 

FOX

  • #9
Vandaag een gewone douchekraan gehaald om te testen, die geeft echt heet water, zet ik de grohe thermostaatkraan weer terug en die blijft warm tegen lauw aan :shock:
Kraan is dus hagelnieuw, ook alle afstellingen gedaan, dus dop eraf en dat meer draaien naar voren om hem heter te krijgen, geen resultaat daarbij.
Dit is dus de 3e thermostaatkraan en geen van alle werd echt heet, wie weet waar dit nu aan kan liggen :roll: Nogmaals de wastafelkraan in de douche en keukenkraan worden wel bloedheet.
Bedankt alvast voor het meedenken :wink:
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #10
Het waarschijnlijkste is toch, dat de warm en koud waterleidingen verkeerd zitten.

Zat er voor de verbouwing ook een thermostaat kraan, of een gewone douche mengkraan.

Voel eens welke kant er warm wordt van de aansluitingen die uit de muur komen.
 

FOX

  • #11
Voor de verbouwing zat er ook een grohe thermostaatkraan, en die deed het goed. En tijdens de verbouwing is er niks omgedraaid, links zit heet en rechts koud zoals te zien is op de foto hierboven, de leiding is alleen iets verlengd naar beneden om de kraan weer op de juiste hoogte te zetten voor een inloopdouche.
BTW, ik had een gewone douchekraan er ff opgezet, en die werd wel heet met de knop links open :shock:
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #12
En de linkse kant wordt warm, en de rechtse kant blijft koud?

Het kan namelijk zijn, dat de oude kraan een aangepaste kraan was.

De leidingen kunnen ook verderop namelijk al omgedraaid zitten van vroeger uit.
 

FOX

  • #13
Zal nu boven ff gaan voelen aan de leidingene vanuit de ketel recht naar beneden gaan de douche in welke heet wordt :shock:
 

FOX

  • #14
Vanonder de ketel gezien wordt de linkerleiding bloedheet, en die loopt recht naar beneden de douche in zoals op de foto te zien is. En de vorige thermostaatkraan was geen aangepaste, gewoon een uit de serie toen van Grohe, welk type weet ik helaas niet meer :oops:
Het lijkt wel of de kraan er teveel koud water bijmengt, is dit af te stellen, ik heb het al geprobeerd via de standaard afstelling, naar voren voor heter, maar dat gaf ook geen resultaat :roll:
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #15
En bij de kraan, wordt die ook aan de linker kant warm en blijft die rechts koud.
 

FOX

  • #16
Net weer kraan eraf gehaald, en omgekeerd vastgezet en geprobeerd, water bleef gewoon koud hierbij, en als ik de kraan eraf heb komt er gewoon uit de linkerleiding warm water.
Ik zet hierbij ook de gegevens van mij ketel hierbij, misschien dat dit wat meer in zicht geeft, ik heb dus een Remeha Quinta 28C.
Bedankt alvast weer voor verdere hulp :wink:
 

Conradus

  • #17
Mijn Grohe vertoont dezelfde kuren, eerst wat warm dan weer minder en vervolgens blijft die zelfs in de maxiamale instelling van 42 graden gewoon lauwwarm. Werkt eerst gewoon en nu niet meer. Denk een geval van thermostaat want alle andere kranen geven gewoon heet water. Zou in jou geval ook nog iets met het debiet van doen kunnen hebben. kijk eens of de andere kranen bij minimale afname toch ook gewoon heet water blijven leveren.
 

FOX

  • #18
Ja die blijven heet, rare is de linkerachterkant van de thermostaatkraan is ook erg heet, maar hij geeft geen warm/heet water uit de douchekop :shock: :roll:
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #19
Welke S-koppelingen zijn er gebruikt? Grohe heeft een serie die van binnen met rubber zijn gevoerd, om waterslag op te vangen.

Deze rubbers worden warm, vervormen dan en sluiten de toevoer van heet water (bijna) helemaal af.
 

FOX

  • #20
Klopt, die zaten er ook in, ik heb met die rubbers geprobeerd in die S koppelingen en zonder, maar geen verschil :?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu