Glas (boven)kast van Siematic van muur halen

2RH

  • #1
Ik heb twee glaskasten (bovenkasten) van Siematic in mijn keuken hangen die van hun plek moeten. Tot nu toe heb ik alleen kasten gezien waarbij er een stelmogelijkheid om de kast van de muur te lossen en de hoogte af te stellen zat. Dat zal bij deze kasten niet anders zijn, echter ...
Ik kan ze niet vinden! De achterwand van de kast is puntje gaaf. Geen dopjes, geen plakkertjes, niets! Waar zitten de stelschroeven?
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2


Er is ook een kastophangsysteem wat in de zijwand van een kastje gefreesd wordt, dan zitten er alleen twee kleine gaatjes in de wand om bij de stelschroeven te komen.
Keeplatten zou ook nog kunnen.
Kastje omhoog duwen werkt niet?
 

2RH

  • #3
Opgelost!
Het waren keepplanken. De keukenbouwer heeft 15 jaar geleden de kasten opgehangen zonder pluggen te gebruiken. Schroeven waren zo in het gips geschroefd. Het enige wat de kasten op hun plaats heeft gehouden was de bovenplint. Ze hebben als het ware aan een belendend hoog kastdeel en de afzuigkap gehangen dmv de bovenplint.
Toen ik de plint verwijderd heb, zijn de kasten gaan zakken en zijn de keepplanken tot aan de schroeven tussen de muur gezakt. Ik vond ze ook al zo afhangen. Waarschijnlijk drukte ik hem zelf klem tegen de muur, als ik de kast optilde. Uiteindelijk was ik het zo zat, dat ik mijn schouder eronder gezet heb, en toen kwam alles naar beneden. Ook de keepplank aan de muur, met schroeven en al.
Een wonder dat het al die jaren is blijven hangen.
Bedankt voor de tip over de keepplanken, daardoor had ik de moed om wat meer geweld te gebruiken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu