Gestucte muren behang afhalen

Mhlw

  • #1
Hoi,

wij twijfelen of we een gestucte muur in de huiskamer behangen of dat we m gaan schilderen. nu is onze vraag, kan je behang weer makkelijk van een gestucte muur afhalen zonder dat de stuclaag stukgaat? zodat als het behang niet bevalt we gewoon de muur weer kunnen schilderen.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Splijtbaar of stripbaar (vinyl-)behang gebruiken.

Staat op de rollen aangegeven met een tekentje:
Splijtbaar behang
Stripbaar behang

Van splijtbaar behang haal je (naderhand) de bovenlaag heel makkelijk eraf. De onderlaag is papier en laat zich met een spons met water losweken en is dan ook (relatief) makkelijk weg te halen. Zo doen wij het al jaren, we letten erg goed op de juiste soort behang.

Stripbaar behang schijnt ook makkelijk te verwijderen te zijn maar heb ikzelf geen ervaring mee.

Verdere details vind je op de diverse sites van behangleveranciers. Bijv. door te googlen met 'splijtbaar behang'. :wink:
 

Lindaaaaa

  • #3
Ik zou het echt niet behangen als ik jou was. Ik heb hetzelfde gedaan en nu ik het behang eraf heb (wat overigens wel makkelijk ging) heb ik allemaal lijmresten op mijn gestuucte muur wat er niet meer af gaat. Ik heb dus opnieuw moeten behangen.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Dat is bij normaal papierbehang of splijtbaar behang met een papieren achterkant normaal gesproken helemaal geen probleem.

Daarvan blijven, mits behangen m.b.v. normaal behangplaksel (evt. voor zwaarder behang) geen resten achter die je niet weg kunt wassen met normaal water.

Je kunt jouw situatie, waar iemand waarschijnlijk een een sterke lijmsoort heeft gebruikt i.p.v. gewoon behangplaksel, niet op alle andere situaties betrekken.

Bij geen enkele muur heb ik ooit de problemen ondervonden die jij noemt en ik heb heel wat behangetjes geplakt...
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #5
Voordeel van behangen is dat je lichte oneffenheden na het behangen niet meer ziet.
Ga je zonder de muur glad en strak te hebben gemaakt zomaar schilderen (zonder structuurverf te gebruiken) dan zie je elke oneffenheid 2 x zo duidelijk.
Meestal zit er dan ook heel wat werk in om elke oneffenheid in een wand weg te werken. (of je moet de gave hebben om je daar niet aan te storen)
Voordeel is wel dat als je de wand eenmaal mooi glad hebt dan is het schilderen en evt. later alsnog behangen een fluitje van een cent.

Maar normaal is behangplaksel hoofdzakelijk gemaakt van zetmeel en dat is met water vrijwel altijd zonder problemen op te lossen.

suc6

Gerrit
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu