Geluid bij vullen reservoit toilet

Lucky27_

  • #1
Hallo,

Als het toilet met water gevuld wordt na het doortrekken maakt dat veel lawaai, tot in de woonkamer bij kraan keuken hoorbaar. Als de buren (aan 1 zijde van de 2) doortrekken is het net of het toilet in mijn huis zelf aangevuld wordt met water, zoveel lawaai als het maakt.

Waardoor hoor ik zoveel lawaai bij mijzelf in huis en waardoor hoor ik zelfs het aanvullen van reservoir van het toilet van 1 van mijn buren? Zit er dan iets niet goed met de waterleidingen? Of kan het een veel eenvoudigere aard hebben die het veroorzaakt?

Toilet dat ik heb is al aardig oud (+/- 15 á 20 jaar). Stortbak vult tot bijna 10 liter.

Hoop dat iemand mij kan helpen dit op te lossen.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Ik kan zo niet zien wat voor type stort bak het is.

maar je kunt proberen een andere vlotter er in te doen die minder lawaai maakt.

Vaak wil het wel wezen dat er een klein rubber braampje zit aan de afsluit rubbertje en deze wil dan bij vullen gaan trillen en dat geeft dan een hinderlijke lawaai.
 

Elmertje

  • #3
Wat vaak gebeurd is dat de aangesloten waterleiding niet goed ontbraamt is. Dan stroomt er water door een vernauwing aan het eind van de leiding. Dit kan een gierend geluid veroorzaken. NAtuurlijk lastig om een geluid te omschrijven... :)
Als het projectmatige bouw is geweest dan kan het inderdaad zo zijn dat er een beginnend loodgieter eea heeft aangesloten en niet goed heeft ontbraamt. Ook kan het zijn dat de vlotterkraan niet volledig open staat. Dat kan je merken als het erg lang duurt voordat het reservoir vol is. En ik begrijp dat je dat goed kan horen....
Succes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu