Gecombineerde bel voor deur en intercom ??

Van Beveren

  • #1
In mijn appartement hangt momenteel dit apparaatje:



Deze geeft alleen geluid voor de intercom, de deurbel functioneert niet. Er zijn twee draden aangesloten, de rode draad hangt er los bij.

Op een kast vond ik onderstaand Friedland geval, dat er oorspronkelijk op gezeten moet hebben. Deze heeft drie aansluitmogelijkheden:




In veel appartementen van het complex hangt volgens mij alleen dit geval. Hoewel het natuurlijk het makkelijkst zou zijn bij een willekeurige medebewoner aan te bellen (ik ken er alleen niemand en om nu bij een wildvreemde aan de belinstallatie te gaan trekken...) vroeg ik me af of hier mensen zijn die mij op weg kunnen helpen.

Ik heb geen enkel verstand van elektriciteit, maar hoop met een beetje hulp toch de boel aan de praat te krijgen.

Mijn vragen zijn dus:

1) is het mogelijk om met de 3 draden van afbeelding 1 zowel muziek uit mijn deurbel als mijn intercom te krijgen??

2) Zou ik daar het Friedland "museumstuk" voor kunnen gebruiken en hoe moet ik dat aansluiten (er staan nummers van 0 t/m 2 op het binnenwerk)?

Alvast heel erg bedankt voor iedere feedback!
 

Van Beveren

  • #2
Niemand??

Is het überhaupt mogelijk dat de deurbel en de intercom o.b.v. van slechts 3 draden op de een of andere manier aan de praat te krijgen zijn?
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #3
Deze friedland kun je gebruiken op batterijen en op een trafo.
Voor zover ik het mij nog kan herinneren kon je de ene aansluiting gebruiken voor de trafo en de andere om een beldrukker in combinatie met batterijen te gebruiken.

suc6

Gerrit
 

Van Beveren

  • #4
Bedankt voor je reactie, ik ga het nog eens proberen.
 

Van Beveren

  • #5
De losse rode draad blijkt van de deurbel te zijn. Aansluiten op de groene draad geeft een signaal. Nu de andere draad splitsen en een aparte bel zoeken en klaar is Kees!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu