Gashaard stand II

Erikhegeman

  • #1
Dag,

In mijn net gehuurde woning is een gashaard geinstalleerd van het merk Dru (type onbekend), zoals te zien op bijgevoegde foto.

De rode branderselectie(?)knop heeft 3 standen, 0 (waakvlam), I en II. Ik kan de haard aansteken, de waakvlam en stand I werken, maar als ik doordraai naar stand II gaat de haard zachter branden en meer lawaai maken, alsof er meer gas uitstroomt maar niet ontbrandt.

Ik veronderstelde dat in stand II het apparaat harder zou gaan branden, maar ik heb in het geheel geen verstand van dit soort haarden. Moet ik nog andere handelingen verrichten om 'm harder te zetten? Overige knoppen zijn een draaiknop met standen 0 t/m 9 (harder-zachter-knop lijkt me), een ontsteekknop, vonkknop en een knop met een zwart rondje (uitknop?).

Mocht iemand het type van deze haard weten weten of een digitale handleiding hebben, dan ben ik daarin ook geinteresseerd.

Alvast bedankt,

 

Screech

Specialist Verwarming
  • #2
Vaak zaten die die haarden (lang geleden voor mij) 2 branders en een wkvl brander.

stand 0 = waakvlam
stand 1 = eerste brander aan
stand 2 = eerste en tweede brander aan.

Met de regelknop 1-9 regel je de temperatuur van de haard. (harder zachter branden)

doet de haard op stand 2 niets extra's maar maakt hij wel meer lawaai, zou ik er een monteur bij halen. Als je er geen kaas van gegeten hebt.
 

Bundy

Specialist Verwarming
  • #3
Regelknop 1-9 is thermostaat ,deze werkt op een voeler (koperen staaf) die via capilair verbonden is met gasblok als de temp bereikt is dan gaat deze ook autom zachter branden tot uit- en bij afkoelen weer aan.

De Rode knop noemden ze de Sfeer brander 1-hoog 2-Laag

Letop deze sfeer brander werkt niet op de thermostaat .gaat dus niet Autom - aan/uit .
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Zo te zien aan de kleur van de vlam moet de haard direct schoongemaakt worden, stof is waarschijnlijk ook de oorzaak van het extra geluid.
Dit is een linke situatie zo, schakel een monteur in.
 

Geus

  • #5
Inderdaad, je moet voornamelijk blauwe vlam hebben met hooguit oranje tongetjes als 'ie hoog staat. Koolmonoxidegevaar.
 

Arie1

Specialist Verwarming
  • #6
Hier zit een keramische brander in. Is normaal. Kwaliteit van de vlam is niet te zien alleen te meten!
 

Millew

  • #7
Ik heb precies zo'n zelfde kachel staan. Die rode gloed is het gloeien van de keramische branderblokken. Gelige vlammen is alleen een indicatie dat de kachel onvoldoende lucht krijgt. Dat is op de door TS geplaatste foto niet goed te zien.

Bij mij maakt de kachel ook wat geluid op de hoogste stand, al drie winters lang. Ben altijd in de veronderstelling geweest dat het suizen veroorzaakt wordt door de stroming van de afvoergassen.

Maar een keertje schoonmaken van tijd tot tijd is wel nodig.

Bediening is zoals Bundy aangeeft.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu