Gashaard inbouwen

Spydi

  • #1
Hallo klussers,

Ik heb een inbouw gashaard gekocht maar kun je zo'n ding een beetje makkelijk inbouwen?
Hij komt in een bestaande schouw.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
Hoy Spydi,

Wat bedoeld u met een inbouw gashaard, een open haardbrander.
Of moeten we er ons wat anders bij voorstellen?

Vr Gr
 

Spydi

  • #3
Het is gewoon een dichte gaskachel, alleen zit het grootste deel in de schouw en steekt er 10 a 20 cm naar buiten de kamer in. Volgens mij noemen ze zo iets een inbouw gashaard of een sierhaard of sfeerhaard maar hij is verder gewoon dicht.

Hieronder een voorbeeld:

 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #4
Hoi Spydi,

De afvoerpijp zal de goede maat moeten hebben 100 of 110 mm, het kan ook een ander maat zijn, het is wel heel belangrijk dat die pijp goed past.

De luchttoevoer zal in orde moeten zijn, dit is afhankelijk van wat het installatievoorschrift beschrijft die bij het toestel geleverd wordt.
Het is moeilijk te zien op de foto waar de lucht toevoer bij dit toestel.

De gasleiding dient van voldoende dikte te zijn zodat er geen gasdrukverlies optreed die buiten het werkgebied van het toestel valt.

Is de aanwezige gasmeter van voldoende grootte om de hoeveelheid gas te leveren die de totale belasting van het huis nodig heeft (dus alle toestellen bij elkaar optellen in Belasting BW).

Vaak is er een 6 m³ meter en als daar al meerder toestellen op aangesloten zijn, kan z'n haard net wel eens te veel van het goede zijn.

Vr Gr en succes ermee
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Met andere woorden, haal er een installateur bij.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #6
@Hoi Jan

Misschien :oops: :oops: :oops: :idea:

Vr Gr
 

Spydi

  • #7
Ik dacht toch echt dat dit een klusforum was maar bij de meeste antwoorden zie ik vaak "haal er een installateur/vakman bij" dus volgens mij kun je dit beter het zoekeenvakmanforum noemen
 

Pepjo

  • #8
De meeste vaste beantwoorders op dit forum zijn vakmensen op hun gebied, dus die hoef je niet te zoeken, die heb je al gevonden.

En als die vanuit hun expertise merken, bijvoorbeeld aan de vraagstelling van sommigen ( hmm hmm !) dat er onvoldoende kennis of kunde aanwezig is, dan adviseren zij om er iemand bij te halen die er wel iets van af weet.

Dit om ongelukken te voorkomen. Niet alles is via afstandsonderwijs uit te leggen.

Gesnapt ?
 

Spydi

  • #9
Ja ja men kan de situatie niet van afstand bekijken maar wel of iemand kennis van zaken heeft of niet,en als er een vakman bij moet komen dan kunnen we dat zelf nog wel bedenken en hoef je dat niet via een KLUSforum te horen toch
 

Fiesiekus

  • #10
Spydi schreef:
Ik heb een inbouw gashaard gekocht maar kun je zo'n ding een beetje makkelijk inbouwen?
Dit geeft al aan dat u voor de makkelijkste weg wilt kiezen terwijl de situatie veel complexer is; blijkend uit 't antwoord van Cvolieboy. Wees dus maar blij met dit forum en de beantwoorders die u de installateur aanbevelen.
 

Spydi

  • #11
Ja ik ben ook hartstikke blij maar ik had iets meer antwoorden verwacht waar je wat aan hebt als klusser en het enige wat ik wilde weten of je zo'n haard aan kunt sluiten met een flexibele slang en of er van die slangen in de handel zijn,kijk dat de gasleiding en de afvoer goed moeten zijn dat snap ik ook wel,zo lang ik leef hebben we al gaskachels en de laatste jaren ook zelf aan gesloten eerst met solderen en de laatste tijd met knellen en nog nooit een gaslek gehad of koolmonoxide in huis,maar dit is een inbouwhaard en moet in een bestaande schouw dus ik vroeg me af of daar speciale slangen voor waren die je eerst aan sluit voor je hem in het gat drukt maar we slopen nu gewoon een deel van de schouw en dan sluiten we hem gewoon ouderwets aan met een koperen leiding en maken daar na het gat weer dicht,kijk ik ben ook niet helemaal achterlijk al ben ik dan geen installateur
 

H@ns

  • #12
Ik denk dat de antwoorden van CVolieboy al je vraagtekens wegnemen en dat het antwoord van Pejo nog eens duidelijk maakt hoe het op dit forum werkt.
Meer antwoorden zijn denk ik niet nodig vandaar maar even op slot.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu