Gashaard afvoer

VenturaNED

  • #1
In mijn nieuwe woning ben ik van plan een gashaard te plaatsen. Ik begrijp dat hiervoor een afvoer noodzakelijk is.

Klopt het dat dit geen echte schoorsteen hoeft te zijn die boven de kap uitkomt? Met andere woorden kan ik ook een afvoer door de muur naar buiten (oprit) maken? (uiteraard op voldoende hoogte).

Ik kan hier weinig van vinden op internet.
 

Xr8

  • #3
Er zijn wel muurdoorvoeren voor gaskachels te verkrijgen. Laat je goed informeren bij een leverancier van dit spul.

Bij mijn weten zijn er tegenwoordig zelfs gashaarden zonder afvoer te verkrijgen. Je dient dan alleen voldoende luchttoever te hebben in het vertrek. Schijnt rookgaszijdig met een filter te werken. Nog nooit gezien wel gelezen.

Succes.
 

VenturaNED

  • #4
Henk253 en Xr8: beide bedankt voor het antwoord. Helaas geven jullie samen het antwoord wat ik ook op internet vindt. De ene site geeft aan dat het niet mag en de andere dat het wel mag.

Ik zal ook maar eens naar een leverancier gaan..
 

Xr8

  • #5
Heb diverse gashaarden gezien met muurdoorvoer. Je bent daarbij echter wel aan regels gebonden. Dit ten aanzien van rookgassen en ramen ed.

Succes.
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #6
Met een nieuwe woning ben je verplicht om een gesloten toestel te nemen .dus een die de zuurstof om te verbranden van buiten afhaalt die kan dus dan ook door de gevel . bij de meeste kachels moet je eerst een meter verticaal .een kachel zonder afvoer inderdaad heel goed ventileren die produceert heel veel vocht.
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #7
Onlangs heb ik zelf mijn gashaard van een nederlands merk geinstalleerd. In de (nederlandstalige) handleiding staan zowel schema's van een dakdoorvoer als een geveldoorvoer. Voor beide uitvoeringen zijn ook materialen te krijgen. Het is gewoon toegestaan, mits je inderdaad eerst minimaal een meter verticaal omhoog gaat met de pijp, en er zijn nog wat nadere bepalingen omtrent nabijheid van ramen e.d.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu