Elektra pvc buis uit de muur

AppeD

  • #1
Hallo allemaal,

Ik ben van plan nieuwe sleuven te zagen om elektra in te leggen. Het gaat om een muur op de begane grond die eindigt tussen het plafond en de vloer van de bovenverdieping (die op die muur ligt).

Mijn vraag is hoe kom ik netjes met de pvc buis weer uit de muur richting de centraaldoos. De pvc buis naar de centraaldoos staat dus haaks op de muur. Zijn hier doosjes voor of moet ik met een krap bochtstukje uit muur komen. Die bochtstukjes in de bouwmarkt hebben nogal een grote radius, dan moet ik de muur wel vrij diep wegkappen. Ik zoek een nette oplossing.

Graag jullie advies.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Buigveer gebruiken. Kwestie van even oefenen.

Bocht op een zodanige afstand van het uiteinde van de pijp maken dat je de buigeveer er makkelijk weer uit krijgt. 30-40 cm of zo. Dan met 'mofje' buizen aan elkaar verbinden.

Maak de bocht ook weer niet té strak, dan gaat de buis scheuren en je krijgt de draden er niet makkelijk doorheen getrokken.

Het is trouwens wel handig als je tijdens het aanleggen alvast een touwtje door de buis laat lopen waarmee je naderhand de trekveer door de buis kunt trekken. Of meteen de draden trekken.

Ik gebruik (als amateur zijnde) nooit die kant-en-klare bochtjes. :wink:
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
Je kunt ook de bocht zijdelings wegvoeren. Dan heb je 2x een flauwe bocht ipv 1 scherpe.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu