Draadloze dimmer

Edko

  • #1
Wie kan mij helpen. Ik wil 2 plafond spots halogeen (achter 2 trafo's) aan sluiten achter een draadloze dimmer (klik aan klik uit). De spots werden voorheen al geschakeld met een een vaste dimmer. Echter heb ik alleen een 1 zwarte en 1 bruine tot mijn beschikking zie foto. Hoe krijg ik dit nu werkend?
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Waarschijnlijk ben je ook een nuldraad nodig. Dat zal in de beschrijving staan.

Gelukkig zie ik m al liggen achter in de doos :D
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Plaats ook even een foto waar de aansluitingen van de dimmer zelf goed zichtbaar op staan. Want als ik naar de site van de fabrikant ga en daar de installatiehandleiding van de betreffende dimmer (vermoedelijk ACM-300) opzoek, dan zit de zwarte draad ook niet correct. Die zou op de aansluiting direct naast die van de bruine draad moeten.

Voor wat betreft de benodigde blauwe draad (NUL): die is beschikbaar in de doos ernaast, kwestie van lasklem en aftakken, of aftakken op de wandcontactdoos.

Indien het inderdaad de ACM-300 betreft is het trouwens maar de vraag of deze een trafo aan kan sturen. De ACM-100 kan dat wel (max. 1 trafo per dimmer), maar die ziet er niet zo uit als op de foto. Graag dus info over het gebruikte type.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
En als je toch bezig bent, bloot koper hoort niet te zien te zijn. Draden korter strippen dus!
 

Edko

  • #5
De oplossing was inderdaad de blauwe draad toevoegen. Uiteraard heb ik de draden korter gestript, dit was even om te testen. Bedankt allemaal.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu