Douchewand waterdicht maken

DaveKlingens

  • #1
Hallo,

Wij hebben een nieuwe badkamer laten maken met een inloopdouche. Bij een andere leverancier hebben we een glazen douchedeur laten maken en plaatsen.

Nu zit de rechterkant van de douchewand vrijwel op de vloer, maar is de hoogte tussen de linkerkant van de deur en de vloer circa 1,7 cm.

Om het geheel waterdicht te maken hebben we een douchestrip aan de onderkant geplaatst, dit houdt echter niet al het water tegen omdat het aan de linkerkant onder de deur door loopt vanwege het hoogteverschil.

Hierop hebben we ook nog een extra stripje op de grond laten plaatsen, omdat de deur hier echter niet rechtstreeks tegenaan sluit staat de hele badkamer nog steeds onder water als we gedoucht hebben.

Heeft iemand een goed advies wat we moeten doen om het geheel helemaal waterdicht te maken (en eindelijk normaal kunnen douchen)? Zie ook bijgevoegde foto's.

Alvast heel veel dank!

Groet Dave

 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
De leverancier terug laten komen en in orde laten maken.
 

Bruintje01

  • #3
Zoals Jan aangeeft in eerste instantie verantwoordelijkheid neerleggen bij diegene die dit gemaakt heeft en deugdelijk dient op te leveren.
Als dat trekken aan een dood paard blijkt zelf maar aanpakken. Ik begrijp dat de glazen deur onder ongelijk "kiert". Deze draait naar binnen als ik het goed zie, de doucheruimte in? Je had de glazen deur onder een hoek onder een hoek kunnen laten maken, dit had installateur moeten zien en doen. Dan had je met een relatief klein/laag profiel een gelijke aanslag gehad.
Wat je kunt doen is alsnog een glazen strip onder lijmen is natuurlijk minder fraai maar wel een oplossing.... Wat ik wel bijzonder vind is dat er dus ondanks de kleine kier en de afscheiding met de glazen deur er zoveel water richting badkamer loopt zoals je zegt!? Heeft je drain voldoende capaciteit, deze had breder gekund. De complete vloer van de badkamer hoort namelijk afschot te hebben richting de drain. Het gedeelte vloer in de doucheruimte hoort nog eens extra afschot te hebben richting de drain.
Dit hoort allemaal ind e cementdekvloer aangebracht te zijn. met tegellijm kun je slecht geringe hoogteverschillen creëren.
Ik kan dat van je foto niet goed beoordelen. Is dat bij jou het geval?

Heb zelf een inloopdouche met drain zonder glazen deur in badkamer en alleen beetje spatwater in de badkamer zelf.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Inderdaad, zelfs zonder deur hoort het water niet de douche in te lopen. Het lijkt erop dat de vloer te weinig of zelfs geen afschot heeft.

Leg er eens een waterpas op.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu