Douchecabine met of zonder bak?

Robster

  • #1
Wat heeft jullie voorkeur en waarom?
Een douchecabine met of zonder een bak?

Bedankt
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Dat hangt helemaal af van de situatie. Als de mogelijkheid er is, goed afschot te maken heb ik liever geen douchebak. Heb je houten vloeren, dan is een douchebak wel een verstandige keuze.
 

Robster

  • #3
Hallo,
Bedankt. Het betreft nieuwbouw en de tegels en de afvoer zitten al in de badkamer gemonteerd. Wat is de reden om niet te kiezen voor een douchebak wanneer je een betegelde vloer hebt?

Bedankt.
 

Niek-bcn

  • #4
Misschien begrijp ik het verkeerd, maar als het al betegeld is dan lijkt me een douchbak wel zo handig. ANders moet je tegelvloer weer open maken om een afschot te maken.

Als dit al in je tegelvloer is aangepast met een korrekte afvoer zou ik een douchecabine direkt op de vloer zetten. Maar moet natuurlijk wel zo zijn dat de vloer hier geschikt voor is, dus naast het afschot ook goed water dicht gemaakt.

Zoals gezegd als dit niet zo voorbereid is zou ik met een douche bak werken.

In het algemeen vind ik een douchecabine op de vloer mooier, maar een douchebak is was makkelijker/sneller aan te leggen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Mooi verhaal maar hoe zou je de afvoer van de douchebak aan willen sluiten als alles er al ligt ?
 

Niek-bcn

  • #6
Is toch geen probleem hoef je alleen op de plek onder de douchebak waar nu de afvoer ligt wat weg te slaan. Een hele vloer eruit hakken en een afschot maken is heel wat meer werk. Maar als jij een beter/ander idee hebt zou ik zeggen laat het de vragensteller weten.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Een nieuwe vloer kapot maken om een douchebak te maken zou ik dus niet doen, een douchecabine zonder bak is snel te monteren, kost geen breekwerk en als de het afschot in orde is loopt er geen water in de ruimte buiten de douche.
 

Niek-bcn

  • #8
Ik heb ook geschreven dat ik dit zou doen als er nog geen afschot is en er alleen een vloer ligt.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #9
Robster schreef:
Het betreft nieuwbouw en de tegels en de afvoer zitten al in de badkamer gemonteerd. Wat is de reden om niet te kiezen voor een douchebak wanneer je een betegelde vloer hebt?
 

Niek-bcn

  • #10
Ja daarom schreef ik ook:
Als dit (afschot) al in je tegelvloer is aangepast met een korrekte afvoer zou ik een douchecabine direkt op de vloer zetten. Maar moet natuurlijk wel zo zijn dat de vloer hier geschikt voor is, dus naast het afschot ook goed water dicht is gemaakt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu