Douchebak ombouw cellenbeton

IDZ

  • #1
Goedendag/avond

Ik heb verschillende berichten rondom dit onderwerp doorgelezen
maar nog niet de antwoorden op mijn vraag gevonden.

1) Waarom gebruik je tegen de muur houten latten, terwijl je bij de andere twee zijden cellenbeton kan gebruiken? Is dit om het nauwkeuriger waterpas te krijgen? Kan ik ook gewoon blokken gebruiken tegen de muur?

2) -Op de klusbeschrijving van gamma en praxis laat de tekening zien dat de douchebak zeg maar in het midden van de cellenblokken worden geplaatst, er blijft dus een rand uitsteken die ook betegeld word.

-Maar, in de beschrijvingen staat dat je de bak moet aftekenen op de grond, binnen de lijnen bouw je de ombouw en dan plaats je de bak er op, wat dus inhoud dat de bak precies op de buitenste rand van de cellenblok staat.
-Maar, op foto's op internet zie ik dat de betegelde wand altijd precies gelijk loopt met de rand van de douchebak, wat dus inhoud dat de douche bak een beetje (5mm)over de rand hangt.

Dus mijn vraag is, moet er een rand cellenblok uitsteken, moet hij precies op de rand staan, moet hij er 5mm overheen hangen?


Ik waardeer jullie inzichten :-)

mvg
IDZ
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
1) is om het makkelijker waterpas te krijgen, en om de douchebak te ondersteunen.
Kan ook met cellenbeton gemaakt worden.

2)De klusbeschrijving van de bouwmarkten klopt niet.
Tenminste als je geen extra rand wilt rondom de douchebak.
Daarom moet je de gasbeton blokken of eventueel plaatmateriaal iets meer als tegeldikte van de voorkant terug plaatsen onder de bak.
 

IDZ

  • #3
Bedankt Peter!

Dus, dit houd in, neem ik aan, dat ik mijn celbetonblokken van 5 cm dikte, moet bijschaven aan de bovenkant zodat hij onder de rand van de douchebak past, waar een ruimte van 4 cm is (?)

mvg IDZ
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Klopt.
En dan wat blokkenlijm ruim aanbrengen aan de bovenkant van de blok, zodat de blok goed vast komt te zitten aan de dochebak.
 

IDZ

  • #5
Bedankt voor je antwoorden!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu